SSHD Defrag ile ömrü azalır mı?

Benim bilgisayarımda SSHD var. SSHD'nin için de 8 GB SSD var. SSD'nin de belirli bir ömrü var. Çok fazla veri yazma yapıldığın da ömrü doluyor. Ben şimdi SSHD'ye defrag yaparsam SSHD'nin ömrü dolar mı? Yoksa işletim sistemi, BIOS, herhangi bir yazılım veya defrag programı bu SSD alana ulaşması mümkün değil mi? Teşekkürler. Berhudar ve şen olasınız.

Sanırım yapılabilir, çünkü SSD kısmına önyükleme dosyaları atılıyor ki bilgisayar daha hızlı boot edilsin. Verilerin ve İşletim Sistemi otomatik HDD kısmına atılacağı için birleştirme kısmında herhangi bir sakınca yaratmayacaktır, diye düşünüyorum.

O bölüme defrag yaparken güncel Windows sürümündeki disk birleştirmeyi kullanırsanız bir sıkıntı çıkmaz ki o bölüm defrag işlemine düşmeyecektir bile tahminimce. Firmware güncel tutmaya bakın.

O bölüme defrag yaparken güncel Windows sürümündeki disk birleştirmeyi kullanırsanız bir sıkıntı çıkmaz ki o bölüm defrag işlemine düşmeyecektir bile tahminimce. Firmware güncel tutmaya bakın.
Evet Windows'un kendi disk birleştirme programını kullanıyorum. Ancak yetersizmiş gibi geliyor ve daha profesyonel programlar da kullanıyorum. Umarım sorun olmaz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı