ST1000DM003-1CH162 HDD Donma Sorunu

Zekcek

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Selam arkadaşlar. Benim 3 yıllık Segata 1TB 7200RPM HDD var fakat son 1 haftadır PC arada donmaya başladı. Sorun bence HDD kaynaklı çünkü normal bi donma olunca fare falan hareket eder ve yanıt vermiyor hatası verir. Fakat benim PC donunca ne fare hareket ediyor, ne bir şey. 5-6 sn sonra hiçbir şey olmamış gibi devam ediyor. Donma sırasında HDD ışığı sürekli yanıyor, normalde işlem yaparken yanıp sönmesi gerekir, daha öncede buna benzer Seagate HDD aynı sorun olmuştu. Değiştirmek zorunda kaldım. Şimdi bu sorun benim yüzümden mi, firma yüzünden mi ? HDD ve RAM hariç kasayı komple değiştirdim.

1.JPG
2.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
Diske binen aşırı yükten dolayı sistem bir süreliğine kullanıcı işlemlerine yetişemiyor. Işığın sürekli yanıyor olması o anda diskin kesintisiz kullanımda olduğuna işaret. Yüksek disk performansına ihtiyaç duyan uygulamalar kulalnıyoırsanız SSD almanız şart.

Diske binen aşırı yükten dolayı sistem bir süreliğine kullanıcı işlemlerine yetişemiyor. Işığın sürekli yanıyor olması o anda diskin kesintisiz kullanımda olduğuna işaret. Yüksek disk performansına ihtiyaç duyan uygulamalar kulalnıyoırsanız SSD almanız şart.
Aşırı yüklendiğimi düşünmüyorum. İnternette gezinirken, oyun oynarken... Yani rastgele donuyor. Şu anda bunu yazarken de dondu. Altta Eset, Steam, Nvidia GeForce ve ASUS GPU Tweak açık. (Eset tarama çok HDD kullandığından otamatik taramayı kapattım)

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı