Merhaba arkadaşlar, Sömestr tatilinin son haftasında toplamıştık sistemi, yani daha yepyeni. Dedim HD Tune indireyim de harddisk'in hızını bir test edeyim bakalım nasılmış diye. Health kısmına baktığımda sarı ile çizili 2 satır gördüm. Daha sonra, araştırdığımda bu sorunların Seagate harddisk'lerde kronik olduğu gibi bazı içeriklere rastladım. Açıkçası bana pek de mantıklı gelmiyor, sonuçta düzeltirlerdi değil mi? Bu yüzden sormak istedim. Her neyse lafı uzatmayayım, ekran görüntülerinde gerekli bilgiler bulunuyor. Taramayı Quick Scan olarak yapmadım, yine de bad sector çıkmadı zaten.
Harddisk: Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm
Sanmıyorum ama eğer lazım olursa diye diğer sistem özellikleri:
Asus H81 Gamer Anakart
Intel Core i5 4460 3.2GHz
Asus Strix GTX960 2GB
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Ekleme: Harddisk'ten hafif ses de geliyor, kafa vurma gibi dıt dıt diye değil de, hafif tıkırtıklar şeklinde. Buna da sorun yok, bu tür böyle çalışıyor demişler ama ekleyeyim, belki lazım olur. Bence de ses sorun değil, çünkü sürekli değil, harddisk ışığı yandığında geliyor, hatta bazen o yansa da gelmiyor.
Merhabalar.
Özel mesaj atmayı denedim fakat nedense iznim yok atamıyorum. @Siyah Martı arkadaşım, benimde aynı HDD mevcut pc daha 6 günlük son 2-3 gündür açılırken 2 kere tık tık sesi geliyor başkada ses gelmiyor dediiniz gibi. SSD de mevcut bende. Tarattım onda hiçbir sıkıntı yok. HDD tarattım aynı sizin gibi birşeyler karşılaştım. Bu sorun sizde ne oldu nasıl gelişti ? Bir sorun yaptımı yada. Normal mi tamamen bu ? Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
@Siyah Martı Forumda yeniyim. Bende izin ile alakalı sanıyorum. O zaman yöneticilere söylemek gerekir. Açıklama kısmını düzeltsinler. Kusura bakma. @Alpha Centauri İlerleyen zamanlarda sıkıntı yaşadınız mı?
@Siyah Martı forumda yeniyim. Bende izin ile alakalı sanıyorum. O zaman yöneticilere söylemek gerekir. Açıklama kısmını düzeltsinler. Kusura bakma. @Alpha Centauri ilerleyen zamanlarda sıkıntı yaşadınız mı?
Hayır. 2,5 yıl civarı oluyor ve bir sıkıntı yok şu anda. HD Tune'un eski versiyonunu indirmişim o zaman sonradan fark ettim. Güncel versiyonda bu hatayı vermiyor.
HDD'nin kafasından geliyor olabilir. İlk açılışta park ettiği konumdan çalışma konumuna gelirken çıkartıyor olabilir. HD Tune (dediğim gibi güncel versiyon olsun) (S.M.A.R.T. verilerini verebilen güvenli başka bir program da olabilir) bir hata olmadığını söylüyorsa sıkıntı olacağını düşünmüyorum.