ST1000DM010-2EP102 ATA Device Yavaşlığı ve Donmalar

Pkrakenq44

Centipat
Öncelikle iyi günler arkadaşlar. "ST1000DM010-2EP102 ATA Device" Adlı hard diskim son zamanlarda problem yaratmaya başladı. Konuyu daha da açmak gerekirse; yaklaşık 1 ay önce bilgisayarımın GPU'sunun bozulması üzerine tamire yolladım ve yetkili servise halihazırda yollamışken SSD takmasını istedim. Bilgisayarım geldikten sonra aşağıya sıraladığım sorunlar görülmeye başlandı:
*Ne zaman video açmaya çalışsam video oynatıcım yanıt vermiyor ve bu sırada diskim "bilgisayarım" sekmesinde görünmez oluyor.
*Oyun açmaya çalıştığım zaman, Warframe, LoL, The Binding Of Issac, eskiden hiç olmadığı şekilde aynı videoda olduğu gibi ekran donuyor, harddisk görünmez oluyor devamında ise 3-4 dakika içerisinde tekrar normalde dönüyor.
*Ayrıca okuma ve yazma oranı aşırı derecede düştü diskin.
*Bu sorunlar Windows şu an sorunlu olan hard diskte iken bir sorun olmuyordu, hepsi teknik servisin SSD'ye format atmasından sonra oldu.

Tekrardan belirtmek istiyorum: Bu sorunlar teknik servisten sonra yaşanmaya başladı. Öncesinde "ST1000DM010-2EP102 ATA Device" model harddiskimde herhangi bir problemim yoktu. Servise tekrardan bildirmek istemiyorum çünkü; geçen sefer Covid nedeni ile birkaç ayı bulmuştu bilgisayarımın gönderilmesi. Gönderme dışında alternatif fikirlerinizi beklerim. Eğer sorun çözülmez ise nihayetinde Teknik servise tekrardan yollamak durumunda kalacağım.
Önerileriniz için tekrardan teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…