Çözüldü Stabil Çalışmayan GTX 950 Ekran Kartı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Köfte

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar. Zamanını ayırıp bu konuyu okuduğun için teşekkür ederim.
Asus strix GTX 950 GPU'da başlarda olmayan (alalı aşağı yukarı 2.5 - 3 ay oldu ) bir sorun ortaya çıkmaya başladı ve nedenini bilmiyorum. Mesela LOL'e girdiğim zaman ilk zamanlarda sabit 200 FPS ile oynarken şimdilerde oyun başı 200 FPS 'yi görüyorum fakat oyun ilerledikçe düşmeye başlıyor. Özellikle 40 - 45 dakika civarlarında 40 FPS'e kadar düştüğünü gördüm. Aynıcı AC4 oynadığım zaman da başıma geldi. Oyun ilerledikçe peformans düşüyordu. Kullandığım işlemci AMD Athlon X4 860k OC ile 4 GHz hızında kullanıyorum. Sebebi ne olabilir ? Her türlü fikirlerinize açığım. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum. İyi günler, iyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı ısınıyor olabilir. Sıcaklığı kontrol edin.
ekran kartı 45 derecenin üzerine hiç çıkmadı. Fanları %40 'ın üzerini daha görmedi. Artı olarak kasa içi 5 fan mevcut. Sıcaklıkla ilgili sıkıntı yaşadığımı sanmıyorum. Düşüncen için teşekkür ederim.

Bu dediğiniz olay sadece lol gibi oyunlardamı oluyor yoksa Gta 5 gibi oyunlardada oluyormu?

Merhaba , ekran kartınızı yerinden sökün daha sonra detaylı bir şekilde temizleyin dış iskeletini sökün aynı zamanda diğer bileşenleri de eliniz değmişken temizleyin. Sorun büyük ihtimalle çözülecektir.

Hocam ilgin için teşekkür ederim. Kasa yeni toplandı. 2.5 - 3 ay gibi bir süre oldu. Bu süre zarfında da düzenleme yapmak için açtığımda yüzeysel 2 3 kere temizlemişimdir. Kasanın içi ve bileşenler kaymak gibi temiz Eğer dersen ki 3 ay içerisinde bu sorunları yaşatacak kadar pislenmiştir denerim.

Rica ederim ama fanların üstü yada üst kısımlarda tozlanma olması olmaması büyük etkiler yapmaz. Ben ekran kartının içinde bir tozlanma olduğunu düşünüyorum. Çünkü Stabilite bozukluğu anlatmışsınız , bunun tek nedeni kirlilik yada sıcaklık. Eğer sorununuz çözülürse beni etiketlemeyi unutmayın.

Tamamdır ilgin için tekrardan teşekkür ediyorum. Tavsiyelerini değerlendireceğim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…