Stabil İnternet Tavsiyesi

sunstar

Decapat
Yer
ölüdeniz
Daha fazla  
Merhabalar, Neredeyse 1 yıldır çözemediğim bir konu. Bulundugum bölgede altyapı biraz kötü. Oturdugum yere gelen ankastre kutusuna kablo 900 metreden geliyormus. Böylelikle bana da 8Mbps ve stabil olmayan bir baglanti öneriyorlar. Ancak "ne hız alırım" diye aynı sokakta yaklasik 150 metre uzaklıkta bir yerden 35Mbps gibi bir sonuc buldum (hatta baska bir sitede 50Mbps çıktı). O binanın hattı da 100 metreden geliyormus. o binanın oradaki direkte bulunan kutudan CAT6 kabloyu doğrudan evimin içine çektirsem (yaklasik 200 metrelik bir kablo yeterli olucak) nasil bir sonuc elde edebilirim?
Not: Masraftan kaçinmiyorum sadece hızlı stabil, düşük pingli bir internet istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Direk santralden internet almak dışında yakınlarda saha dolabı varsa oradan internet hizmeti alma şansınız var. Santral evimden 2.5KM Uzakta olmasına rağmen 50M yakında Saha dolabı olduğu için 75Mbit hız alabiliyorum. Bazı internet sağlayıcıları bu konuda yanlış bilgi veriyor. ExtraNet üzerinden altyapı testi yapmanızı tavsiye ederim. Ondan sonra Netspeed firmasını ile iletişime geçebilirsiniz. Stabil internet için yardımcı olabilirler.

Teşekkür ederim. Aslında sıkıntı burdaki çalışanların işten kaçması. Ugrasmak istemiyorlar. extra net sayfasindan baktigimda max 80 megabit gösteriyor 150 metre uzagimdaki bina için. kendi evim için 12 megabit. Peki saha dolabından cat6 ile evime kablo çekersem kablo uzunlugundan dolayı bi sorun yasar miyim ?
Direk santralden internet almak dışında yakınlarda saha dolabı varsa oradan internet hizmeti alma şansınız var. Santral evimden 2.5KM Uzakta olmasına rağmen 50M yakında Saha dolabı olduğu için 75Mbit hız alabiliyorum. Bazı internet sağlayıcıları bu konuda yanlış bilgi veriyor. ExtraNet üzerinden altyapı testi yapmanızı tavsiye ederim. Ondan sonra Netspeed firmasını ile iletişime geçebilirsiniz. Stabil internet için yardımcı olabilirler.

Bir de bana gelen hat 900 metre uzaktaki saha dolabından geliyor. Benim bina no: 11. No:14 deki binaya ise saha dolabı 100 metre civarındaymıs.Ben de no:14 e 150 metre civarindayım.
up?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı