Stabil OC RTX 3070'e zarar verir mi?

Yusuf Tuğra

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 GB
Ekran kartı
RTX 3070
Anakart
ASUS PRİME B-660M-K D4
İşlemci
İ5-12600k
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu adamın yaptığı OC ayarında yaptım stabil çalışıyor soğutmam da kötü değil. En fazla 77 derece oluyor aşırı yükte o zamanda camı çıkarıyorum 75'lere düşüyor. Ekran kartına zarar verir mi bu işlem ya da ömrünü kısaltır mı? +100 coreclock/+1000 Memory clock herhangi bir voltaj arttırmadım MSI Afterburner'dan yaptım.

Sıcaklık değerleriniz bu şekilde ise sıkıntı çıkmaz. Kart stabil çalışmadığı zaman zaten bilgisayar ya donar ya da restart atar. Bunun da bir zararı olmaz. Voltaj arttırıp tehlikeli sıcaklıklara çıkmak zarar verebilir sadece. Bir de kontrol edebiliyorsanız VRAM sıcaklıklarına da bir bakın.

OC ekran kartına voltajla oynamadığın sürece zarar vermez. Sıcaklıklarda ne çok iyi ne de çok kötü. O derecelerde çalışması bir sıkıntı çıkarmaz.

Hocam o.c konusunda çok bilgili değilim fakat dereceleriniz normal değerlerde ani voltaj dalgalanmasında kompenentlere zarar verme olasılığı olabilir mi sonuçta enerji normal değerler üstünde. RTX3070 son derece güçlü ve güncel bir GPU yeterli gelmediği için mi o.c yapma gereği duydunuz tavsiyem stock olarak 2-3 yıl daha sizi üzmez.

Daha iyi performans bir şey eksiltmez bari 5-10 FPS artsın diye yaptım ama eski konularda yarısı zarar verir yarısı vermez deyince emin olamadım yeni nesil parçalarda ani voltajlara karşı koruma var diye biliyorum ayrıca dediğim gibi voltajı değiştirmedim.

Hocam VRAM sıcaklığı gösteren program yok diye biliyorum.

Fan devrini elle ayarlayıp sıcaklıkları aşağıya çekebilirsiniz 75 dereceyi geçmemeye çalışın.

Sıcaklık 75 altı olduğu sürece zarar verir mi ya da ömrü kısaltır mı?

Kartta sensör varsa eğer HWiNFO programı gösteriyor diye biliyorum.

Hayır yanlış anlamışsınız 75 dereceyi geçirmemeye çalışın dedim 75 altı olması daha iyi.

Hayır yanlış anlamışsınız 75 dereceyi geçirmemeye çalışın dedim 75 altı olması daha iyi.
yanlış anlamadım yani 75 dereceyi geçmiyorsa ekran kartına zarar vermiyordur dimi anlamında sordum

OC ekran kartına voltajla oynamadığın sürece zarar vermez. Sıcaklıklarda ne çok iyi ne de çok kötü. O derecelerde çalışması bir sıkıntı çıkarmaz.
Teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…