Elimde Clevo kasa Monster Notebook var. Blender'da da render alırken 85-90 dereceleri görüyordu. Merak ettiğim şu ki bilgisayarıma stable diffusion AI kurup boş zamanlarımda fan hızını maksimuma alıp biraz oyalanmak istiyorum. Bu ekran kartını yıpratır mı? Ekran kartım: NVIDIA GTX 1650 Ti 6 GB VRAM.
Orasını bende bilmiyorum ama aklım eğer normalde çok ısıtacak olursa (Bir de Clevo kasa ya) Nvidia denetim masasından kart gücünü sınırlandırıp daha uzun sürede çıktı almak geldi. (Ya da direkt Stable Diffusion'dan kısılıyorsa ordan kısarım.
Olabilir. Ben 6600 XT ile yapıyorum mesela normalde 140W çekiyor stok bırakırsam. Ben biraz çekirdek frekansı düşürdüm, voltajı indirdim 70W tüketiyor artık sıcaklıklar da öncesinde 68-70 iken şimdi 51-52.
Olabilir. Ben 6600 XT ile yapıyorum mesela normalde 140W çekiyor stok bırakırsam. Ben biraz çekirdek frekansı düşürdüm, voltajı indirdim 70W tüketiyor artık sıcaklıklar da öncesinde 68-70 iken şimdi 51-52.
Stable Diffusion, ekran kartına yaklaşık 1 dakika yük bindirecek. Kartı çok fazla yormaz yani.
Ek olarak ekran kartını yormaya başlayamadan VRAM'iniz dolar zaten, 6 GB çok az.