Çözüldü Staj maaşı eksik yattı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

armymjacsko

Zeptopat
Merhaba, 12. sınıfım devlet dairesinde staj yapıyorum 9 Eylül'de normal okulların başladığı tarihte biz de staja başladık. Memurlar bildiğimiz gibi her ayın 15'inde maaş alıyorlar fakat bana 11 Ekim'de 3.740₺ yatmış. Staj ücretleri 5100₺ değil mi? Neden eksik yattığını anlayamadım açıkçası, staj günlerim Çarşamba, Perşembe ve Cuma olduğu için henüz kuruma da soramadım. Var mı böyle bir şey yaşayan?

Çözüm
Eylül ücreti olmasi muhtemel, 9 Eylül'de başladığını için de 8 günlük eksik yatmış oluyor.
Belki üç gün olduğu için o miktarda yatmış olabilir? Bu yaz üniversite için yaz stajımı yaptım. Haftada beş gün çalışıyorduk. Maaş 5.100₺ yatmıştı.
Hayır hocam zaten senelerdir böyle 3 gün staj 2 gün okul onunla alakalı değil. Geçen senenin konularına baktığımda hepsi asgari ücretin 1/3'ini almış.
Belki üç gün olduğu için o miktarda yatmış olabilir? Bu yaz üniversite için yaz stajımı yaptım. Haftada beş gün çalışıyorduk. Maaş 5.100₺ yatmıştı.
Evet böyle hesaplayınca hesap tutuyor hocam, günlük staj ücreti 170₺, 170*8=1360, 1360+3740=5100₺. Aslında 11 Ekim'de yatması kafamı karıştırmıştı. Teşekkürler yorumlarınız için

Hayır yemiyorum, ki yesem de yemek ücreti 500₺ zaten.
O nası bir yer öyle.

Merhaba, 12. sınıfım devlet dairesinde staj yapıyorum 9 Eylül'de normal okulların başladığı tarihte biz de staja başladık. Memurlar bildiğimiz gibi her ayın 15'inde maaş alıyorlar fakat bana 11 Ekim'de 3.740₺ yatmış. Staj ücretleri 5100₺ değil mi? Neden eksik yattığını anlayamadım açıkçası, staj günlerim Çarşamba, Perşembe ve Cuma olduğu için henüz kuruma da soramadım. Var mı böyle bir şey yaşayan?
Normal. Aslında en az alman gereken 3823TL'de değil 3200TL. Bir hesaplaması vardı onun unuttum ama ilk ay okullar geç açıldığı için hiçbir yer sana ilk ay 3200TL altında veremez. Şikayet etme hakkın var. Sonraki aylar normal, 5100TL alırsın. 5100TL'de asgari ücretin %30'unu alıyorsun yani.

Bende aynısını yaşamıştım 1 ay gecikmeli yatıyor merak etme

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı