Staj nasıl bulunur?

atr1907

Hectopat
Üniversite adı vermiyim şimdi tanıdık çıkar falan :D neyse bende bir üniversitede UBF'de YBS okudum mezun oldum. Zorunlu staj vardı ve bana çok şey kattı bu staj. Bence UBF daha iyi. Bu arada İİBF YBS'den UBF YBS'ye yatay geçmiştim. İİBF olanda yönetim dersleri ağırlıklı ve teorik eğitim baskındı. Bir işleme öğrencisi ile aynı dersleri görüyor gibiydik sevmemiştim. UBF bir tık daha adından da anlaşılacağı gibi uygulamalı dersler barındırıyordu. Yazılım dersleri daha fazlaydı vesaire. Tabii her üniversitede böyle olacak diye bir şey yok.
Hocam konudan bağımsız stajı nasıl buldunuz ne yaptınız stajda ve şuan ne yapıyorsunuz meslekte misiniz bilgi verir misiniz zaman ayırıp? Özel mesaj atacaktım bulamadım yok sanırım.

Stajı tanıdık sayesinde buldum hocam maalesef kendi çabalarım sonuç vermedi. Oturduğum yerdeki belediyenin bilgi işlem müdürlüğünde yaptım. Genel olarak sisteme veri girişi vesaire yaptık. Çok farklı bişi yoktu yani. Arada belediyede bozulan veya destek gerektiren departmanlara gidip PC tamiri vesaire de yaptım. Eğlenceliydi onlar. Şu anda daha mezun olalı 4-5 ay civarı oldu. Birkaç ay önce de işe girdim. Özel bir şirkette yazılım testi yapıyorum. Uzaktan çalışıyorum. Bu şekilde sektöre giriş yaptık ileride bakalım bizi neler bekliyor göreceğiz.

Stajı tanıdık sayesinde buldum hocam maalesef kendi çabalarım sonuç vermedi. Oturduğum yerdeki belediyenin bilgi işlem müdürlüğünde yaptım. Genel olarak sisteme veri girişi vesaire yaptık. Çok farklı bir şey yoktu yani. Arada belediye de bozulan veya destek gerektiren departmanlara gidip PC tamiri vesaire de yaptım. Eğlenceliydi onlar. Şu anda daha mezun olalı 4-5 ay civarı oldu. Birkaç ay önce de işe girdim. Özel bir şirkette yazılım testi yapıyorum. Uzaktan çalışıyorum. Bu şekilde sektöre giriş yaptık ileride bakalım bizi neler bekliyor göreceğiz.

İşe giriş süreci nasıl oldu hocam? Neler sordular vs. ? Daha çok hangi dilleri istiyor şirketler bunun hakkında bilginiz var mıdır? Uzaktan çalışma saatleri nasıl? Hangi dilleri bilirsen rahat edersin dersin? Bir de sormak ayıp ama maaş konusu nasıl sayı vermeseniz de asgariye yakın, altı-üstü gibi ortalama ücret yazarsanız memnun olurum. İnsan kendini neler bekliyor merak ediyor sonuçta.

1. Microfon. Staj ararken yararlanabileceğin en iyi yollardan biri sosyal ağlardır. ...​
  2. 2. Üniversiten ile İletişime Geç Üniversiteler, staj yeri bulma konusunda öğrencilere çok yardımcı olmaktadır. ...​
  3. 3. LinkedIn. ...​
  4. Kariyer Fuarlarına Katıl. ...​
  5. Şirketlere E-posta At.​

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı