Asla saçlarını kestirme. Yönetmelik vs. boş mevzu hepsi. Lise öğrencisi kardeşim bile uzun saçla gidiyor okula. Liseli gençlerin çoğu saçlarında boyayla da gidebiliyorlar. Devlet dairesi değilse (ki devlet dairesi olsa bile temiz ve tertipliysen kesmek zorunda değilsin) kimse kimseye karışamaz. Sana sözünü geçirmeye çalışıyor. Sakın dinleme. Bugün saçını kes diyen yarın sana görevin olmayan işi de verir. Bir bakmışsın her işi sen yapıyorsun ama kuş kadar maaşla çalışıyorsun.
Hocam normal de ilk başta keten pantolon ve gömlek giy diyorlardı daha işe başlamadan önce, bende onlara uyup her gün giysilerimi ütüleyip kurallara uygun şekilde giyinip geliyordum(bileklik bile takmıyorum).
Sonra da sakal konusu açıldı, yok sakalın kısa bile olsa sinek kaydı olmadığı sürece seni burada çalıştıramayız diye vs vs...
Tam her şey yoluna girmeye başlamıştı ki, bu defa da saçıma laf ettiler...
Tak bir peruk gitsin. Maksat staj olsun. İş hayatında o kadar çok müdahale etmeyen bir yer tercih edersin.
Umarım öyle bir yer bulabilirim...
Stajını bitirdikten sonra başka iş imkanlarını kovala ancak başka yere geçme şansınız olmazsa elindekiyle yetinmek gerekir. Maaş ve çalışma koşulları düzgünse katlanılabilir bir mevzu bence, çalıştığınız yer tecrübe olarak kariyerinize birşey katacaksa, birkaç sene sonra başka yerlere başvurduğunuzda CV'nizde önemli bir artı olacaksa bu işyeri ben olsam hemen kestirip atmazdım. Yukardaki arkadaşın da dediği gibi peruk güzel bir çözüm gibi duruyor.
Stajdan sonra başka yerlere CV atarak şansımı denemek istiyorum ama annem diyor ki her taraf aynı şekilde istiyor vs vs diyor, normalde bu tip konular da annemi dinlemem her ne kadar çok sevsem ve saygı göstersem de ama bir yanda da işsiz kalma korkum var bu genç yaşımda...
Çalışma koşulları fena değil ama maaş ise asgari ücretin biraz üstü diye biliyorum.
Kariyer olarak da pek birşey katabileceğini sanmıyorum Adı dışında, bilgi işlem olduğu için yazılım kariyerime hiçbir etki edemez diye düşünüyorum ama yanlışım varsa af ola.
Kemalist ve sol görüşçü dediğiniz insanlar %90 feminazi yancısı gibi bir şeydir
kızlara ayrım yapıp sana yapmıyorlarsa kestireceğim deyip bahane uydur geç 3 gün sonra bir daha görüşmemek üzere de çık firmadan
Hocam cidden de haklısınız ve buradan çıktığım gibi bir daha geri gelmemek istiyorum.
Danıştay kararı ile tüm kamu kurumlarında saç ve sakal kesme zorunluluğu kalktı. Gerekçeli kararı da geçen hafta yayınlandı. Uygulamaya geçmesi için kesinleşmesi bekleniyor. Kaldı ki burası bir özel okul. Bu şekilde muamele edilmesi her türlü teamüle aykırı. Ancak maalesef ülkemizde işveren her türlü muameleyi yapmayı kendine hak görüyor. Zor bir seçim.
Ne yazık ki bu kesinleşse bile kağıt üzerinde kalır diye düşünüyorum...
Hadi hepsini geçtim bütün bu işverenler de güç zehirlenmesi var ki herkesi kendi istedikleri gibi görmek ve o doğrultu da çalıştırmak istiyorlar...