Staj yeri değiştirilebilir mi?

Makaleler
4
Arkadaşlar merhaba, 12. sınıf öğrencisiyim. Mezun olabilmem için staj yapmam gerekiyor. Bana burada insan gibi davranmıyorlar. Sabah 9, akşam 7 vardiyası yapıyorum. Bakın sabah 9, akşam 10 bile yaparım fakat 1 kere oturtmadılar beni. Sürekli ayaktayım, deli gibi çalışıyorum. Bana insan muamelesi yapılmıyor, artık bacaklarım titriyor, elim ayağım tutmuyor, çok üzülüyorum ve çok mutsuz oluyorum. Staj yerimi nasıl değiştirebilirim yardım eder misiniz lütfen?

Okulunuza bu durumu izah edin gerekli işlemleri yapacaklardır.

Bence abartıyorsun stajyeri neden oturtsunlarki hem?

Yeni yer bulup sözleşmeni yaptır, sonra okulundaki sorumlu hocana haber ver. Bu işletmede çalıştığın süre boyunca olan staj defterini yazıp kaşelettir. Kaşe yaptırmadan ve yeni yer kesinleşmeden asla çıkma yoksa stajın yanar.

Değiştirebiliyorsun 2 kez değişmek zorunda kalmıştım.

Hocam merhaba, ben meslek lisesi makine 12. Sınıf stajyerim. Stajyerlik yaptığım işletmede makineler harici her işle uğraşıyorum. Kısacası amele, köle gibi çalıştım bu hafta. Haftaya okul ile görüşeceğim ama önce size sorayım dedim, siz ne yaptınız? Sözleşmeler imzalandıktan sonra işletme değiştirilebilir mi?

Değiştirebiliyorsun 2 kez değişmek zorunda kalmıştım.
12. Sınıf stajı mı yoksa üniversite mi hocam?

Değiştirirsin. Okuldan staj sözleşme kağıdı iste sonra yeni başlayacağın iş yerini ayarlayıp doldur okula teslim et. Tavsiyem iyice araştırıp öyle gir yeni işe staj işi genel olarak amelelik. Ben değiştirip daha kötü bir yere düşmüştüm. Birde staj defterini doldurup çıktığın yere kaşeleyip imzalattır. Orada olduğun gün boyunca onların imzalaması gerekiyor.

Staj defteri değil de staj dosyası gibi bi şey var içi çok karışık. Daha hiç doldurtmadım, her gün doldurtmam gerekiyor muydu? Önceki günleri doldururlar mı? Eğer işletmeyi değiştirebiliyorsam pazartesi bölüm şefiyle konştuktan sonra hallederim, sağ olun

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…