Staj zorunlu olan uzaktan eğitimde ne yapılmalı?

Makaleler
15
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
--[Ekran Kartı]: GIGABYTE Radeon RX 6600 EAGLE 8 GB
--[İşlemci]: AMD Ryzen 5500
--[RAM]: GoodRam 8GB IRDM PRO 3600MHz CL18 DDR4 [2x8]
--[Anakart]: GIGABYTE B450M K
--[NVMe SSD] Kingston NV2 1 TB

--[Monitör] Gigabyte G24F-2
--[Klavye-Mouse] Logitech MK120
--[Kulaklık] Corsair HS50 Pro

_
Meslek
Öğrenci
Merhaba, YKS'de uzaktan eğitim şeklinde tam burslu bir bölüm tutturdum. Halihazırda üniversite mezunuyum, askerliği tecilli tutarak çalışma hayatıma devam etmeye çalışıyorum.

Ancak şöyle bir sorun var ki, bölüm uzaktan eğitim olsa da staj zorunluluğu var. Çalışıyorken stajı yapmam çok zor, hatta imkansız gibi bir şey. Bir ihtimal ilk dönemi tamamladıktan sonra ikinci dönemi dondurup, stajı yapabileceğim bir zamana denk getirebilirim ancak maksimum dondurma süresi ne kadar, kayıtı dondurma esnasında tecil bozuluyor mu bilmiyorum.

Bu olmazsa mecbur İstanbul Üniversitesi açık öğretimden bir bölüm okuyacağım. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Naylon staj ya da poşet staj dediğimiz bir konu var. İş yeriyle anlaşıp gitmiyorsunuz ve orada staj yapıyor olarak gösterilip mezun oluyorsunuz.

Hocam yanlış bilmiyorsam okuduğunuz bölüm üzerine çıkmadığınız sürece tecil uzamıyor. Yani siz lisans mezunusunuz tecil uzaması için yüksek lisans yapmanız lazım.

Naylon staj ya da poşet staj dediğimiz bir konu var. İş yeriyle anlaşıp gitmiyorsunuz ve orada staj yapıyor olarak gösterilip mezun oluyorsunuz.
YKS'de çıkan bölüme dair iş yapan bir tanıdığım yok.

Staj konusunda çekimserliğimin en önemli sebebi de bu.

Hocam yanlış bilmiyorsam okuduğunuz bölüm üzerine çıkmadığınız sürece tecil uzamıyor.
Bunu daha önce duymamıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…