Stajda Mobbing'e karşı ne yapılabilir?

faile

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MacBook Air M2
Meslek
Bilgi Sistemleri Stajyeri
Lise stajyeriyim. Türkiye ve dünya çapında kurumsal bir firmada staj görüyorum. Kurumun büyüklüğünü anlamanız için söylüyorum bunu. Şirketteki hiyerarşiden bıktım. Ben de naif bir insanım, belki bana fazla geliyordur fakat stajımın bitmesine 3,5 ay var. 5 aydır staj görüyorum. Üstüm mü diyeyim, amirim mi diyeyim bilmiyorum; elektronik ve gömülü sistemler, yazılım hakkında kendimi geliştirmeye çalışıyorum, çabalıyorum. Adam alaylı bir şekilde yetişmiş elektronik konusunda ve ben bir şey öğrenmeye, yapmaya çalışırken geliyor, bakıyor; o an bilmediğim bir şey sorup bilemeyince “Yazık, sizden bir şey olmaz.” diyor, gidiyor. Meslek lisesinde okuduğum için matematik dersimiz yok, hâliyle bütün departman içinde matematik bilgimizle dalga geçiyor. Elektronik hakkında bir şey soruyor, bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışıyorum. Kaygı bozukluğum var, psikiyatrik destek de alıyorum bunun için. Elim ayağıma dolanıyor, bildiğim şeyi yarım yamalak, belki zor anlatıyorum; daha çok üzerime geliyor. Sonra da “Onu da bilmiyorsan ne soralım, sen de hiçbir şey bilmiyorsun.” diyor. Ulan öğret o zaman. MSÜ sonuçlarını kontrol ediyordum, geldi yanıma. Soruya baktı, “Cevabı ne?” dedi. Ekrana baktım, “Bilmiyorum abi.” dedim. “Ben cevabı buldum, sen bak bir de.” dedi. Soruyu yanlış anlamışım, yanlış cevap verdim. Departmanın ortasında “Senin okuyacağın okulu ******. Ben 30 yıl önce mezun oldum liseden, hâline bak, yazık.” dedi. Ve bu tür olaylar 5 aydır devam ediyor. Bugün en sonunda taştım. İşten çıkmak istiyorum, staj yerim değişsin istiyorum. İyi para veriyorlar, yan haklarım var; öyle bir sorun var. Para lazım ama dayanamıyorum da. Ne yapacağım bilmiyorum. Daha 3,5 ay var ve YKS stresi bir yandan. Bunları çekebileceğime inanmıyorum.

Lise stajyeriyim. Türkiye ve dünya çapında kurumsal bir firmada staj görüyorum. Kurumun büyüklüğünü anlamanız için söylüyorum bunu. Şirketteki hiyerarşiden bıktım. Ben de naif bir insanım, belki bana fazla geliyordur fakat stajımın bitmesine 3,5 ay var. 5 aydır staj görüyorum. Üstüm mü diyeyim, amirim mi diyeyim bilmiyorum; elektronik ve gömülü sistemler, yazılım hakkında kendimi geliştirmeye çalışıyorum, çabalıyorum. Adam alaylı bir şekilde yetişmiş elektronik konusunda ve ben bir şey öğrenmeye, yapmaya çalışırken geliyor, bakıyor; o an bilmediğim bir şey sorup bilemeyince “Yazık, sizden bir şey olmaz.” diyor, gidiyor. Meslek lisesinde okuduğum için matematik dersimiz yok, hâliyle bütün departman içinde matematik bilgimizle dalga geçiyor. Elektronik hakkında bir şey soruyor, bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışıyorum. Kaygı bozukluğum var, psikiyatrik destek de alıyorum bunun için. Elim ayağıma dolanıyor, bildiğim şeyi yarım yamalak, belki zor anlatıyorum; daha çok üzerime geliyor. Sonra da “Onu da bilmiyorsan ne soralım, sen de hiçbir şey bilmiyorsun.” diyor. Ulan öğret o zaman. MSÜ sonuçlarını kontrol ediyordum, geldi yanıma. Soruya baktı, “Cevabı ne?” dedi. Ekrana baktım, “Bilmiyorum abi.” dedim. “Ben cevabı buldum, sen bak bir de.” dedi. Soruyu yanlış anlamışım, yanlış cevap verdim. Departmanın ortasında “Senin okuyacağın okulu ******. Ben 30 yıl önce mezun oldum liseden, hâline bak, yazık.” dedi. Ve bu tür olaylar 5 aydır devam ediyor. Bugün en sonunda taştım. İşten çıkmak istiyorum, staj yerim değişsin istiyorum. İyi para veriyorlar, yan haklarım var; öyle bir sorun var. Para lazım ama dayanamıyorum da. Ne yapacağım bilmiyorum. Daha 3,5 ay var ve YKS stresi bir yandan. Bunları çekebileceğime inanmıyorum.

Hayat boyu boyle gececek kardesim, sadece o an için gecerli degil.
Takma kafaya.

Aldığın parayı bilmem ama yaşadığın strese değmez kardeşim. Benim aklıma 3 şey geliyor, ya bu arkadaşı şikayet edersin kendini düzeltir, ya staj yerini değiştirirsin para almadan kafan rahat yerde çay içerek yaparsın (ama bir şeyler öğrenmen çok zor olur), veya 3,5 ay o arkadaşın ağız kokusunu çekerek rol yapmaya devam edersin dişini sıkıp. Dayanırım diyorsan sonuncuyu yap.

Lise stajyeriyim. Türkiye ve dünya çapında kurumsal bir firmada staj görüyorum. Kurumun büyüklüğünü anlamanız için söylüyorum bunu. Şirketteki hiyerarşiden bıktım. Ben de naif bir insanım, belki bana fazla geliyordur fakat stajımın bitmesine 3,5 ay var. 5 aydır staj görüyorum. Üstüm mü diyeyim, amirim mi diyeyim bilmiyorum; elektronik ve gömülü sistemler, yazılım hakkında kendimi geliştirmeye çalışıyorum, çabalıyorum. Adam alaylı bir şekilde yetişmiş elektronik konusunda ve ben bir şey öğrenmeye, yapmaya çalışırken geliyor, bakıyor; o an bilmediğim bir şey sorup bilemeyince “yazık, sizden bir şey olmaz.” diyor, gidiyor. Meslek lisesinde okuduğum için matematik dersimiz yok, hâliyle bütün departman içinde matematik bilgimizle dalga geçiyor. Elektronik hakkında bir şey soruyor, bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışıyorum. Kaygı bozukluğum var, psikiyatrik destek de alıyorum bunun için. Elim ayağıma dolanıyor, bildiğim şeyi yarım yamalak, belki zor anlatıyorum; daha çok üzerime geliyor. Sonra da “onu da bilmiyorsan ne soralım, sen de hiçbir şey bilmiyorsun.” diyor. Ulan öğret o zaman. MSÜ sonuçlarını kontrol ediyordum, geldi yanıma. Soruya baktı, “cevabı ne?” dedi. Ekrana baktım, “bilmiyorum abi.” dedim. “ben cevabı buldum, sen bak bir de.” dedi. Soruyu yanlış anlamışım, yanlış cevap verdim. Departmanın ortasında “senin okuyacağın okulu ******. Ben 30 yıl önce mezun oldum liseden, hâline bak, yazık.” dedi. Ve bu tür olaylar 5 aydır devam ediyor. Bugün en sonunda taştım. İşten çıkmak istiyorum, staj yerim değişsin istiyorum. İyi para veriyorlar, yan haklarım var; öyle bir sorun var. Para lazım ama dayanamıyorum da. Ne yapacağım bilmiyorum. Daha 3,5 ay var ve YKS stresi bir yandan. Bunları çekebileceğime inanmıyorum.

Hayatın boyunca bu tür insanlarla sürekli karşılaşacağın için kafaya çok takmaman lazım. Yeni staj yerin hemen belli değilse hiç iş değiştirme muhabbetine girme (yeni staj yerin yoksa ya da belli değilse yeni bir yer bulmak uzun sürebilir ve yeni staj yeri bulmadan, şu anki çalıştığın yerden istifa edersen, ortada kalabilirsin),eğer iyi para veriyorlarsa 3 ay daha dişini sık. En azından staj bittiğinde elinde para olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı