Stajda Mobbing'e uğruyorum

Yer
Bursa
İş yerinde şefim üniversite öğrencisi olduğum için beni sürekli aşağılıyor. Kendisi alaylı yetişmiş, bana her fırsatta laf çakıyor. Boşuna okuyorsunuz, bir şey bilmiyorsun, işsiz kalacaksın gibi cümleler kuruyor. İş verdiğinde bir yerde takıldığım için bir şey sormam gerektiğinde bu cümleleri kuruyor. Daha 1 haftalık stajyerim fakat benden kendi yaptığı işlerin aynısını bekliyor. Stajımı 30 güne tamamlamam gerektiği için sesimi çıkaramıyorum. Ne yapabilirim?

Tamamlayacaksın daha sonrasında şikayetçi olacaksın ağzını burnunuda dağıtabilirsin yani sana kalmış.

30 gün içinde ses veya görüntü kayıtlarıyla ile bir üst amirine, hele üniversite mezunu ise, konuyu 30 günün sonunda staj defteri/raporunu imzalattıktan sonra sunabilirsin. Başka bir şey şu an yapamazsın.

Tabi iş yerinde pek çok kişisel bilgisi vardır... ama kötülük yapmak istersen, hayal gücünle vicdanın arasında seçim yapman gerekecek.

Susarsan dahada üstüne gelecek. E ses çıkartırsanda bir şey olur diye korkuyorsun yüksek ihtimal.
Staj günün olduğu için ses çıkarmaman en mantıklısı. Hiç ciddiye alma o kafasızı. Yarın öbür gün yükseldiğinde "Beni hatırladın mı ben şefin" falan der. Boş boş konuşur anca. Takma kafana. Zor biliyorum fakat..

"Tamamlamam gerektiği için sesimi çıkaramıyorum"
Hayat boyu boyle karsılacaksın kardeşim
Not: Emekli

Stajı bitirdikten sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına şikayette bulunabilirsiniz.

Calistiginiz yerde ses kaydi almadan once bir kurumu bundan haberdar etmelisiniz bence hocam, gizli ses kaydi almak yasak bildigim kadariyla. Bir ayi doldurup hemen cikin, gercekten insanliktan yoksun kisilerle beraberiz, ne diyeyim...

Şöyle olabilir aslında: O size laf ettiğinde, kendim üniversite okuyorum. Ailem de durumdan memnun. Sizi ilgilendirmez deyin ya da bir işi yapamadığınızda, siz öğretin. Bunun için varsınız vs. deyip geçiştirin. Kavgaya gerek yok, 30. günün sonunda da ya şikayetçi olursunuz ya da döversiniz, size kalmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…