Stajda Yapılan Yetki Dışı Uygulamalar CV'ye Eklenmeli mi?

Yer
Sancaktepe, İstanbul
Merhabalar, sağlık meslek lisesinde sağlık bakım teknisyenliği dalından mezun oldum. 12. sınıf hastane stajında yetki dışı bazı uygulamalar yaptık. (Damar yolu açma, kan alma, sütür atma vs.)
Yaz için özel hastanelerde iş arıyorum. CV hazırladım kendime içine deneyim olarak bunları ekledim. Bir hastaneye başvuru yaptım. Bir başka hastaneye başvuru yaparken karşıma bir madde çıktı ve beni düşündürttü.
4587 sayılı iş kanununun 25/II-a bendi gereğince iş sözleşmesi yapıldığı sırada bu sözleşmenin esaslı noktalarından biri için gerekli vasıflar veya şartlar kendisinde bulunmadığı halde bunların kendisinde bulunduğunu ileri sürerek, yahut gerçeğe uygun olmayan bilgiler veya sözler söyleyerek işçinin işvereni yanıltması işverene haklı nedenle derhal fesih hakkı doğurur.
Benimle aynı senaryoya sahip arkadaşlar varsa yardım edebilirler mi?
Şu an üniversitede hemşirelik okuyorum.

Anlaşılırsa ceza yaptırımı uygulanabilir. Size önerim sadece yetkinizin bulunduğu uygulamaları yazmanız. Böyle bir madde var ise mahkemede net olarak haksız taraf çıkarsınız.

Yetki dışı dediğiniz şey yapmamanız gereken şeyler ise (ki öyle duruyor) eklememeniz lazım. Aslında yetki alanınız dışındaki damar yolu açma vs. şeylerini size yaptıran hoca veya sorumluyu da bir görmek lazım amacı neymiş diye

Ha bunları sağlıkta okurken öğrenmişseniz daha önce sıkıntı olacağını sanmıyorum

Bir sağlık teknisyeni gelip size damar yolu açacağını söylese hemşireye güvendiğiniz kadar güvenir misiniz eğer sağlıkta okumasaydınız onu düşünün bence. Size zaten damar yolu açmayı kan almayı vs. öğretmişlerdir de, yapmamanız gerekiyordu gibi bir durum var. "Biliyorsunuz yapın" ile olacak iş değil olsa olsa Türkiyede olurdu bu ancak

Sözleşme yapıldığı sırada diyor. O zaman daha ayrıntılı söyleyebilirsiniz.
Kaldı ki bahsi geçen şeyi tecrübe etmişsiniz. Bunu kanıtlayamasanız bile dile getirebilirsiniz.
Ben bu yüzden bir sakınca görmüyorum.

Ama size tavsiyem o tecrübeyi şurada edindim diye not düşmeyin. Sadece tecrübem var deyin. O kısım sıkıntı çıkartabilir.

Sadece tecrübem var deyin. O kısım sıkıntı çıkartabilir.
Doğru. Hastane ile ilgili sorun çıkabilir. Bir CV gönderdim.
Eğer dediklerini eksiksiz şekilde yapıyorsan ekle bir sorun olmaz.
Aradan 2 yıl ve 2 üniversite sınavı geçti. Hali ile el yatkınlığım vs. düştü. Yetkimde olan şeyler de dahil.
Anlaşılırsa ceza yaptırımı uygulanabilir. Size önerim sadece yetkinizin bulunduğu uygulamaları yazmanız.
Sanırım öyle yapacağım.

Başka görüşü olan varsa yazabilir ben uygun olan yorumu çözüm olarak işaretleyeceğim. İşaretleyememiş de olabilirim.

Son düzenleme:
Bence attığınız kısımda söylenen şey şu, sen damar yolu açamıyorken ben açabiliyorum dersen işverene haklı sebeple fesih hakkı doğar. Bir nevi işe girmek için yapamadığı şeyleri yaptığını söylersen iş vereni yanıltmış olursun ve işten tazminatsın kovulursun demeye getirmişler.

Size zaten damar yolu açmayı kan almayı vs. öğretmişlerdir de, yapmamanız gerekiyordu gibi bir durum var. "Biliyorsunuz yapın" ile olacak iş değil olsa olsa Türkiyede olurdu bu ancak.
Çevremde çok gördüm özel hastanelerde vs. oluyor böyle bir şey.
Lisede böyle bir şey öğretilmedi sadece stajda aynı yerde çalıştığımız hemşireler bir kaç şey gösterdi. Kendi aramızda bol bol pratik yaptık zamanında o kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…