Stajyer iş yerinde nasıl davranmalı?

quadroxxq

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
12. sınıf meslek lisesi öğrencisiyim. Bilişim bölümünde okuyorum. Haftanın 3 günü staja gidiyorum. Bir bilgisayarcıda çalışıyorum. Gittiğim iş yerinde nasıl davranmalıyım?

İnsan gibi davransan yeter.

Kendin ol, insanlar yüz verdiği zaman hemen liseli şakalarına sululuklarına dönme oradaki kimse senin arkadaşın değil büyüğün ve ustan, para kazanıyorum diye de havaya girme ve kendini diğer insanlardan üstün görme yeterli. Bunları yapmazsan kimseyle anlaşamazsın, bize gelen 2 stajyer bu şekilde olmadığından gitti.

Çok samimi olma derim sana başka işleride yaptırabilir.

Stajyer olarak ilk bilmen gereken şey yapman gereken şeyi yapmayacağındır. Büyük ihtimal müşterilerle ilgilenmen, yerleri temizlemen, getir-götür işlerini yapman beklenecek. İş yerindeki ustalarının yükünü azaltmaya çalış. Sektöre gerçekten atılmadan ne okulda ne de stajda hiçbir şey öğrenemezsin.

Stajyerler genellikle ucuz asistan olarak görülüyor maalesef. İşinle alakalı bir şey yapmayacaksın muhtemelen. Sana işi de öğretmeyeceklerdir, çok da kasmana gerek olduğunu düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…