Standart Sapma yüzdeliği etkiler mi?

veLox

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu pazar LGS'ye girdim ve diğer giren arkadaşlara da geçmiş olsun. Afyonkarahisar'da yaşıyorum il genelinin sınavı geçen senelere göre (2023 dahil) iyi geçmemiş ve normalde 8-9 tane LGS birincisi çıkan Afyon'da sadece 3 tane birinci çıktı. Genelde girenler Türkçe ve Fende zorlanmış ve çoğunluk ikisinden de 5-6 yanlış yapmış. Benim sorum şu: İnsanların Türkçe ve Fende zorlandığı, yapamadığı veya yanlış yaptığı soruların hepsini doğru yaptım (Türkçenin 1 sorusu hariç) toplam 70 netim 417 de puanım oluyor. Normalde bu net ve puanla %7,%6 dilime giriliyor. Standart sapma sayesinde yüzdeliğim gerçekten yükselir mi? Artık genelden çok il yüzdeliğine bakılıyormuş bu konu hakkında bilgi sahibi olan veya standart sapma sayesinde geçmiş LGS'lerde avantaj kazananlar varsa bu konu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim. Çünkü gerçekten 1 yılımı bu sınav için heba ettim güzel de çalıştığımı düşünüyorum denemelerde 430'un altına çok düşmezdim bu LGS saçma olduğu için böyle oldu kafama takmış durumdayım asla eğlenemiyorum yaptığım şeylerden zevk alamıyorum en kötü şuraya girerim dediğim okul (Afyon Lisesi) bile ucu ucuna tutuyor. Çok uzun yazdım kusura bakmayın )

Hocam genele bakılıyor yüzdelikte geçen sene öyleydi.

Hocam genele bakılıyor yüzdelikte geçen sene öyleydi.

Benim de.
Türkçe 18 2
İnkılap 9 0
Din 9 1
İng 10 0
Mat 16 4
Fen 20 0
Geldi acaba fen ve Türkçe zorlanılan dersler olduğu için daha fazla puan gelir mi? ya da matematik kolay olduğu için daha az puan gider mi? Google'a göre 461 alıyorum en fazla kaça kadar çıkar sizce?

82 doğru 7 yanlış yani 79.66 gibi bir net ediyor ya sınav geçen sene gibiyse zorluğuna bakmadım 460 filan olur ama yüzdelikler geçen sene çakılmıştı onun gibi olur bir şey demek zor.

82 doğru 7 yanlış yani 79.66 gibi bir net ediyor ya sınav geçen sene gibiyse zorluğuna bakmadım 460 filan olur ama yüzdelikler geçen sene çakılmıştı onun gibi olur bir şey demek zor.

Birçok öğretmen zorluğun kesinlikler 2023'ten daha zor olduğunu söylüyor 2023 ve 2022 arasında (2022'ye daha yakın) geleceğini düşünüyor.

Birçok öğretmen zorluğun kesinlikler 2023'ten daha zor olduğunu söylüyor 2023 ve 2022 arasında (2022'ye daha yakın) geleceğini düşünüyor.

Yığılma olmazsa güzel yerler gelir kral. Ama ciddili önemi yok anlarsın ileride tahmini.

Hocam öncelikle tebrik ederim. Gayet güzel bir puan feni fullemen ve türkçeyi 18/2 yapman gayet iyi standart sapma olayı senin yüzününü çok güldürür. İnşallah işin sonunda ben de gülerim istediğin liseye rahat girersin diye düşünüyorum

İnşallah sende gidersin.

İnşallah sende gidersin.
valla bilmiyorum kanka 1 sene boyunca elimden geldiğince çalıştım ama sayısalı yetiştiremeyeceğim korkusu beni bitirdi en iyi yaptığım derslerden biri matematikti onu 12/0 yapabildim normalde bende 450-460 alan biriydim ama nasip değilmiş. İnşallah herkes istediği ve mutlu olacağı yerlerde okur. İyi forumlar

Herkeste aynısı oldu bende 470-480 alıyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…