Star Wars: Battlefront 2 cok düşük FPS

zyunus

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, sistemimde RTX 3060 Ti ekran kartı olmasına rağmen bu oyunda komik FPS'ler alıyorum (30-40'a kadar düşüyor). Ve ekran kartının sıcaklığı hiç artmıyor anlamadığım bir şekilde. Diğer oyunlarımda böyle bir problem yok. Sistemimde tek grafik kartı var. Çözümlerinizi bekliyorum. SSD diskim 465 GB toplam, 78 GB'si boş güncel olarak.

Grafik ayarlarını yükseltin belki de işlemci darboğaz yapıyordur bu sayede ekran kartına binen yükü arttırırsanız işlemciye binen yük azalacaktır. Yani benim teorime göre grafik ayarlarını arttırmalısınız.

Grafik ayarları en üstte directx 12 seçili. Grafikler fazlasıyla yüksekte zaten problem bu değil.
İşlemcim R5 3600. Warzone, Control, Witcher 3 gibi oyunlar denedim darboğazın bu kadar sorun olduğunu düşünmüyorum acıkcası. Bu oyuna özel bir şeyin olduğunu düşünüyorum.
Tam sisteminizi yazın. Oyun hangi ayarlarda? MSI Afterburner ile CPU ve GPU kullanımını, ısısını atın.
Ryzen 5 3600
RTX 3060 Tİ
MSI B450 GAMING PLUS MAX
8*2 GB 3200 MHZ RAM
500 GB m.2 SSD

Tam emin olmamakla birlikte oyunda DirectX 11 seçeneği varsa onunla test edin. Aynı geliştiricinin oyunu olan Battlefield 5 de DirectX 12 modu çok sıkıntılı çalışıyordu ve 11'e göre çok daha az FPS değerleri sunuyordu.

Su anda tekrar girdiğimde dynamic resolutionu actım. Haritasına göre 60-90 fps almayı basardım. Ekran kartı kullanımı %95 lerde yani darbogaz yok fakat kart nedense cok az ısınıyor 65 dereceyi bile görmüyor gibi.Oyunun grafikleri düşündüğümden cok daha iyi . Directx 11 seçenegini simdi deneyecegim
Evet Directx 11 açtığımda fps 144+ oluyor gerçekten cok etkiledi. Dİrectx 12 açtığımda ise Ray Tracing vari bir etki yapıyor fazlasıyla güzelliştiriyo grafikleri fps sanırım o yüzden 60-90 civarı oluyor en kalabalık mapte. Directx mevzusunu detaylarını acıklayacak arkadaslar varsa aydınlanalım burda hep beraber
Normal değerler. 2K ultra için ise.
1080P hocam
Not: Directx12 deyken özellikle nehirlerden gecerken 30-40 fps lere kadar düşüyor
Not2: Bu oyunun directx 12 performans sorunları hakkında forumlarda yorumlar okudum

Son düzenleme:
Hocam 3060TI ve 3600 kullanan birisi Yotube'a yüklemiş oyunun testini 1080p. O da düşük fps almış, sanırım onunda DirectX 12 açıktı. Sorunlu biraz sanırım.

Hocam 3060TI ve 3600 kullanan birisi Yotube'a yüklemiş oyunun testini 1080p. O da düşük fps almış, sanırım onunda DirectX 12 açıktı. Sorunlu biraz sanırım.
Aynen öyle sorun Directx 12 de. Oyunda dlss olsa sorun çözülebilirdi, ray tracing de dlss olmadan cok düsük fps lere neden oluyor. Battlefront 2 yapımcıları bunu nasıl atlamıs inanılır gibi degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…