Star Wars'a başlanır mı?

ArtYoM0

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Hayatımda 1 defa izledim bugün Disney Plus'a yeni bir dizisinin geldiğini gördüm izleme isteği geldi ilk filmleri çok eski olduğu için izlememiştim. İzlemeye değer mi? Hangi sıralamayla izlemeliyim? Eski olanları izlemesem sorun yaşar mıyım?

Zaten eskileri izlemezsen bir şey izlemiş olmazsın, 3/10'lük deneyim yaşarsın.

Çok düzensiz bir metin dosyamdan...

0.7
Dawn Of The Jedi
25,000 BBY
TBA

The Old Republic
4,000 BBY
Game

The High Republic
500-100 BBY
Lit

0.8
Star Wars: Young Jedi Adventures
232 BBY
Anime

0.9
The Acolyte
132 BBY
Dead

I
Episode I – The Phantom Menace
32 BBY
Mov

II
Episode II – Attack Of The Clones
22 BBY
Mov

II.5a
Star Wars: The Clone Wars
22-19 BBY
Anime

II.5b
Star Wars: Clone Wars
Anime

III
Episode III – Revenge Of The Sith
19 BBY
Mov

III.4
Star Wars: The Bad Batch
19 BBY
Anime

Jedi: Fallen Order
14 BBY
Game

III.5
Solo: A Star Wars Story
13-10 BBY
Mov

III.6
Obi-Wan Kenobi
9 BBY
Ser

Jedi: Survivor
9 BBY
Game

III.7
Star Wars Rebels
5-0 BBY
Anime

III.8
Andor
5-0 BBY
Ser

III.9
Rogue One: A Star Wars Story
0 ABY
Mov

IV
Episode IV – A New Hope
0 ABY
Mov

V
Episode V – The Empire Strikes Back
3 ABY
Mov

VI
Episode VI – Return Of The Jedi
Mov
4 ABY

VI.1
The Mandalorian: Season 1 & 2
9 ABY
Ser

VI.2
The Book Of Boba Fett
9-11 ABY
Ser

VI.1
The Mandalorian: Season 3
11 ABY
Ser

VI.3
Ahsoka
11 ABY
Ser

VI.4
Skeleton Crew
? ABY
TBA - Ser

VI.5
The Mandalorian & Grogu
? ABY
TBA - Mov

VI.6
Dave Filoni’s Untitled Movie
? ABY
TBA - Mov

VI.7
Star Wars Resistance
34-35 ABY
Anime

VII
Episode VII – The Force Awakens
34 ABY
Mov

VIII
Episode VIII – The Last Jedi
34 ABY
Mov

IX
Episode IX – The Rise Of Skywalker
35 ABY
Mov

X
New Jedi Order
50 ABY
TBA

———

Tales Of The Jedi
Anime

Tales Of The Empire
Anime

Star Wars: Visions
Anime

Star Wars: Clone Wars
Anime

Fakat...
IV, V, VI'nın onlarca farklı düzenlemesi var. Taşın gölgesinden tutun da, Anakin'in ruhu olarak Sebastian Shaw yerine Hayden Christensen, falan filan...

Son düzenleme:
İlk 6 filmi izlemek zorundasın hocam bütün olay o zaten, sonra da bir sürü dizi falan var merak edersen onları da izlersin.

İlk 6 filmi izlemek zorundasın hocam bütün olay o zaten, sonra da bir sürü dizi falan var merak edersen onları da izlersin.

Kronolojik mi izleyeyim yoksa 4-5-6-1-2-3 olarak mı ? baştan sona izlemek istiyorum.

Kronolojik mi izleyeyim yoksa 4-5-6-1-2-3 olarak mı? Baştan sona izlemek istiyorum.

Bence 4-5-6-1-2-3 yani çıkış yılına göre izleyebilirsin hikayesi çok karışık değil zaten belki yeni filmlerden sonra eskileri izlemek zorlar o yüzden diyorum ama eğer zorlamaz hikayeyi oluş sırasına göre izleyeyim diyorsan 1-2-3-4-5-6 şeklinde izle.

Uzun soluklu bir yatırım yapmak istersen... (parantez içindekiler, Star Wars'a saygıdan dolayı yapılır...) kalın yazdıklarım olmadan olmaz... bence şunu yap:
(The High Republic: Erişmek kolay değil. Uzun/kısa romanlar, öyküler, çizgi romanlar ve oyunlar içeriyor. Hâlâ gelişiyor.)
The Acolyte: Cadılara, Sisters'a bir giriş idi. Yarıda bırakıldı.
IV-V-VI: Önce hepimiz gibi izlemiş ol diye.
I: The Clone Wars'u izledikten sonra, içimdeki rahatsızlığı anlamıştım. I-II-III de anime yapılsa daha iyi olurmuş.
II
The Clone Wars
: Zaman zaman çok sıkıcı olabilen 20 dakikalık bölümler içeren 7 sezon. Ama o 5., 6., 7. sezonu izlemek şart. Bir de başında "The"sı olmayan Clone Wars var. O başka.
III
Solo: A Star Wars Story
: Han Solo işte. Millenium Falcon. Şart.
Obi-Wan Kenobi: Ah ne umutlarla başladık, anlamsız çıktı. Ama eski usul espriler, karakterler var. Şart. Mesela, Anakin: You should have killed me when you had the chance. (III'ün sonuna gönderme)
Rebels: Kısmen sıkıcı olabiliyor ama kilit karakterler ve bağlayıcı öyküleri var: Ashoka, Maul, Kenobi.
(Andor - S1, S2): Şahsi düşüncemdir. İzlenmese de olur. Kattığı bir şey yok. Kısmen, "direniş nasıl olgunlaştı", tek önemli noktası, gerisi geyik.
Rogue One: Andor'un tersine şart. Aah Prenses, ahh!
IV-V-VI: Benim yaş grubumdan olup da ağlamadan izleyene helal olsun. İşte bunlardaki esprili ortam ve güç olmadığı için Andor bana yavan geldi.
The Mandalorian S1, S2. Üçüncü sezon sonra.
The Book of Boba Fett: Ne Fettleri, ne Boba'yı, ne de babasını severim.
The Mandalorian S3
Ashoka: Bu saate dek eksiksiz ve dikkatle izlediysen... kolayca anlaşılır. Yoksa biraz geri dönüş şart.
Tam burada ya ara verip yeni bir iki projenin yayınlanmasını beklemelisin, ya da devam.
Star Wars Resistance: Skywalker Saga olarak adlandırılan 1-9 filmlerinin son üçüne giriş niteliğinde.
VII-VIII-IX: Sorumluluk kabul etmem. Tamamen ticari amaçla devamını getirmek odaklı zorlama girişimi.

Bunların yanında tonla anime, çizgi roman ve roman var. Onların ana öyküye (canon) etkisi yok, aydınlatıcılığı var.

Hem başlara, hem ortalara, hem de en sona koyacakları yeni bir sürü proje var.

Wikipedia seninle, güç hepimizle olsun:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…