Uzun soluklu bir yatırım yapmak istersen... (parantez içindekiler, Star Wars'a saygıdan dolayı yapılır...)
kalın yazdıklarım olmadan olmaz... bence şunu yap:
(The High Republic: Erişmek kolay değil. Uzun/kısa romanlar, öyküler, çizgi romanlar ve oyunlar içeriyor. Hâlâ gelişiyor.)
The Acolyte: Cadılara, Sisters'a bir giriş idi. Yarıda bırakıldı.
IV-
V-
VI: Önce hepimiz gibi izlemiş ol diye.
I: The Clone Wars'u izledikten sonra, içimdeki rahatsızlığı anlamıştım. I-II-III de anime yapılsa daha iyi olurmuş.
II
The Clone Wars: Zaman zaman çok sıkıcı olabilen 20 dakikalık bölümler içeren 7 sezon. Ama o
5.,
6.,
7. sezonu izlemek
şart. Bir de başında "The"sı olmayan Clone Wars var. O başka.
III
Solo: A Star Wars Story: Han Solo işte. Millenium Falcon. Şart.
Obi-Wan Kenobi: Ah ne umutlarla başladık, anlamsız çıktı. Ama eski usul espriler, karakterler var. Şart. Mesela, Anakin: You should have killed me when you had the chance. (III'ün sonuna gönderme)
Rebels: Kısmen sıkıcı olabiliyor ama kilit karakterler ve bağlayıcı öyküleri var: Ashoka, Maul, Kenobi.
(Andor - S1, S2): Şahsi düşüncemdir. İzlenmese de olur. Kattığı bir şey yok. Kısmen, "direniş nasıl olgunlaştı", tek önemli noktası, gerisi geyik.
Rogue One: Andor'un tersine şart. Aah Prenses, ahh!
IV-V-VI: Benim yaş grubumdan olup da ağlamadan izleyene helal olsun. İşte bunlardaki esprili ortam ve güç olmadığı için Andor bana yavan geldi.
The Mandalorian S1, S2. Üçüncü sezon sonra.
The Book of Boba Fett: Ne Fettleri, ne Boba'yı, ne de babasını severim.
The Mandalorian S3
Ashoka: Bu saate dek eksiksiz ve dikkatle izlediysen... kolayca anlaşılır. Yoksa biraz geri dönüş şart.
Tam burada ya ara verip yeni bir iki projenin yayınlanmasını beklemelisin, ya da devam.
Star Wars Resistance: Skywalker Saga olarak adlandırılan 1-9 filmlerinin son üçüne giriş niteliğinde.
VII-VIII-IX: Sorumluluk kabul etmem. Tamamen ticari amaçla devamını getirmek odaklı zorlama girişimi.
Bunların yanında tonla anime, çizgi roman ve roman var. Onların ana öyküye (canon) etkisi yok, aydınlatıcılığı var.
Hem başlara, hem ortalara, hem de en sona koyacakları yeni bir sürü proje var.
Wikipedia seninle, güç hepimizle olsun: