Çözüldü Stardew Valley ilerlemeler kayıt ediliyor mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Terito123

Picopat
Daha fazla  
Xbox'dan Stardew Valley oynuyorum. Yani Microsoft Store'dan aldım. Oyunu silip geri yüklemem lazım. Silsem geri yüklesem dünya savelerim kalır mı aynı şekilde yoksa tüm dünyalar silinir mi? Bunu merak ediyorum. Silinmezse save alıyor mu otomatikman?

Çözüm
Stardew valley kayıtlı dosyaları bilgisayarınızda "appdata" klasörünün içinde saklanıyor. Oyunu sildiğiniz vakit bilgisayarınızdan kaldırılıyor mu bilmiyorum ama eğer bu konuda tereddüt yaşıyorsanız yapmanız gereken en basit işlem dosyaların yedeğini almaktır.

Google'a "Stardew Valley save file location" yazarsanız çıkan sonuçlardan dosyaların nereye kaydedildiğini öğrenip yedeğini alabilirsiniz. Sizin için ufak bir araştırma yaptığımda "appdata" klasöründe dosyalar yedekleniyor. Bilgisayarınızda Windows + R tuşuna bastığınızda açılacak olan kutucuğa "%appdata" yazarsanız bir klasör açılacak. Oradan "roaming" klasörüne giriniz. İçerisinde "StardewValley" klasörü olmalı. Onun yedeğini alırsanız kayıtlı oyununuzu kaybetmezsiniz.
Her gece save aliyor. Ben silip geri yuksledigim zaman kalmisti. Yani kaliyor.

Ben ilk oynadığımda game pass ile oynamıştım. Sonra oyunu beğenince Steam'den satın aldım ve yeni save açacakken fark ettim ki game pass'deki kaydım Steam'den indirdikten sonra da duruyordu. Bu şekilde bile duruyorsa kayıt sende sorun olacağını sanmıyorum.

Eğer yanlış bilmiyorsam, "Gün Bitmeden" oyununu kapatırsanız o gün boyunca yaptığınız tüm ilerleme kaybolur. (Karakterinizin bir günü tamamlayıp uyumasının ardından ilerlemeleriniz otomatik olarak kaydedilir.)

PC'de her zaman kalıyor saveler appdata klasöründe ayrı tutulduğu için , Xbox'ta nasıldır bilmem.

Eğer yanlış bilmiyorsam, "Gün Bitmeden" oyununu kapatırsanız o gün boyunca yaptığınız tüm ilerleme kaybolur. (Karakterinizin bir günü tamamlayıp uyumasının ardından ilerlemeleriniz otomatik olarak kaydedilir.)

Sorun o değil sadece direkt ana oyunu sileceğim geri yüklediğimde dünyalar durumu diye merak ettim

Oyunda her uyuduğunuzda Save alır. Save ise Cloud sisteme yükleniyor, ayrıca depolama biriminizin içinde de bulunuyor. Oyunu silmeniz Save'lerinizi silmez, ayrı olarak kayıt alıyor çünkü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı