Starfield FSR 2.0 nasıl açılır?

İşletim sistemi
Windows 10

Alone Darkkk

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 GB 2133 MHZ
Ekran kartı
RX 6600 XFX
Anakart
B250M
İşlemci
i5 7500
RX 6600 aldım İncehesap'tan, Starfield bedava geldi. Ayarlara girdim çözünürlüğü düşürdüm doğal olarak FSR 2.0'dan 1920x1080 gösterip ekran kartına 1366 768 işleticektim ama çözünürlük düşürünce tam ekran olmuyor oyun. Fullscreen yapma seçeneğide yok. Napacağım?

Oyunda malesef Fullscreen modu yok şuanda(en azından ben öyle biliyorum ve bende de öyle), sadece Borderless Fullscreen var bu da çözünürlük düşürüp, full ekran oynamayı engelliyor.

FSR, ayarlarda aşağıda menüden seçiliyor, sonra yukarıda Render Resolution Scale'den bir % ayarlıyorsunuz. Örneğin, 2k seçip, Render Resolution Scale'i de %75 yaparsanız, oyun 2K'nın %75'i bir çözünürlükte render olup size 2K'da gösterecek. Böylece hem çözünürlük düşmüş olacak, hem de full ekran oynayabileceksiniz.

Çözünürlüğü düşürmeyeceksin ki. Onu tam ayarda bırakıp, daha doğrusu borderless fullscreen ayarını açıp aşağıdaki Upscaling ayarından FSR2'yi seçeceksin. Ondan sonra yukarıdaki Render Resolution Scale sürgüsünü %50-100 arası oynatabilirsin. Görüntünün işleneceği çözünürlüğü değer olarak seçme yok. Yüzde olarak kısma var. O da kesinlikle görüntünün içine ediyor. En azından %50 çok kötü. %50 de 768p'ye yakın bir değer. En az %75 tavsiye ederim ki benim kartımda kayda değer bir performans artışı sunmadı. Kapalı vaziyette yeterli performansı alabiliyorum. Ayrıca düşük-orta-yüksek ayarlar arası performans farkı da düşük. Tuhaf bir oyun. Grafik kalitesinin hak ettiğinden fazla abanıyor sisteme.

Ben bu oyuna değer mi yada sevebilir miyim emin olamadığım için korsan sürümde denedim. Böyle yapılıyor. (Oyunu satın almaktan vazgeçtim. Muhtemelen oynamaya devam etmeyeceğim.)
Ekran Görüntüsü (16).png

Oyunda optimizasyonda biraz sıkıntılı. gtx 1650 ,mobil i5 12450H, 16 gb ram, 500 gb ssd ayarlar low 1080p resulation scalinayıda %50 de yapsam.%75 te yapsam oyun 20-40 fps nin üzerine çıkmıyor.

Çözünürlüğü düşürmeyeceksin ki. Onu tam ayarda bırakıp, daha doğrusu borderless fullscreen ayarını açıp aşağıdaki Upscaling ayarından FSR2'yi seçeceksin. Ondan sonra yukarıdaki Render Resolution Scale sürgüsünü %50-100 arası oynatabilirsin. Görüntünün işleneceği çözünürlüğü değer olarak seçme yok. Yüzde olarak kısma var. O da kesinlikle görüntünün içine ediyor. En azından %50 çok kötü. %50 de 768P'ye yakın bir değer. En az %75 tavsiye ederim ki benim kartımda kayda değer bir performans artışı sunmadı. Kapalı vaziyette yeterli performansı alabiliyorum. Ayrıca düşük-orta-yüksek ayarlar arası performans farkı da düşük. Tuhaf bir oyun. Grafik kalitesinin hak ettiğinden fazla abanıyor sisteme.

Ben bu oyuna değer mi ya da sevebilir miyim emin olamadığım için korsan sürümde denedim. Böyle yapılıyor. (Oyunu satın almaktan vazgeçtim. Muhtemelen oynamaya devam etmeyeceğim.)
Eki Görüntüle 1937562

Dogru bilgi bu şekilde bende 3070 de çözdüm 2K da 62'nin altına düşülmemesi gerek render kısmı 62 yede getirince sharping FSR'nin altındaki yeri 100 yapınca görüntü tekrar keskinleşiyor ve düzeliyor

Oyunda optimizasyonda biraz sıkıntılı. gtx 1650 ,mobil i5 12450H, 16 gb ram, 500 gb ssd ayarlar low 1080p resulation scalinayıda %50 de yapsam.%75 te yapsam oyun 20-40 fps nin üzerine çıkmıyor.
Eğer bakmadıysan ben söyleyeyim; Oyunun minimum gereksinimlerinde RX 5700 yada GTX 1070 Ti yazıyor. GTX 1070 Ti denen GPU, GTX 1650'nin neredeyse iki katı güçte. 40'tan fazla almamana şaşırmadım. Sen bir de laptop kullanıyorsun. Aynı GPU'nun mobil sürümleri genelde masaüstü sürümünden biraz geride kalır.

Yani senin bilgisayarın maalesef yetersiz. Oyunun da bu sistem gereksinimlerini hak etmediğini düşünüyorum.

Biliyorum oyunu bu yüzdende almadım game pass ile denedimiştim :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı