Yükleme ekranları hakkındaki fikrinizi neon şehrine gidip birkaç görev yapmaya çalıştıktan sonra merak ediyorum doğrusu. Açıkçası oyunun benim için keyfini kaybettiği yer orası oldu, bir görev yapmak için hiç bu kadar yükleme ekranı beklememiştim hayatımda. Büyük şehir yapacağız diye hepsini 3-4 parçaya bölmüşler ve her bir parça için ayrı bir yükleme ekranı beklemek zorunda kalıyosunuz. Keşke Skyrim'deki gibi ufak ama daha fazla şehir olsaydı ve bu şehirlerin her birine de uzay gemisiyle fiziksel olarak gidip, inebilseydik. Böyle olsaydı oyun daha az eleştiri alırdı eminim.
Bethesda oyunlarının yan objektifler dışında iyi yaptığı bir şey vardı, o da immersion dediğimiz oyuncuyu oyunun dünyasına daldırma olayı. Skyrim'e girip biraz oynadığınızda siz o dünyanın bir parçası haline geliyordunuz artık ve bunu öyle müthiş NPC hareketleriyle falan yapmıyordu. Girdiğiniz zaman anlıyordunuz olan biteni. Artık çok eskidi tabii aynı zevki alır mısınız bilmem, ben alıyorum şahsen. Ancak Starfield'de bu yok, en azından benim için yok. Ben asla kendimi Starfield'ın dünyasının bir parçası gibi hissedemedim. Sebebi de bu yükleme ekranları diye düşünüyorum, sürekli ama sürekli sizi oyunun dünyasından koparıp "bak bu ayrı bir dünya değil, bu oyun sadece kaptırma kendini bu kadar" diyor adeta.
Vuruş hissi iyi değil evet, biraz daha görsel efektlerle desteklense Cyberpunk'taki gibi çok daha iyi olurmuş, grafikler hakkındaki yorumlara oyunu oynamadan önce de katılmıyordum, oyunu 10 saat civarı oynadım hala katılmıyorum. Uygun resolution scale (ki oyun bende %60 başlatmıştı o yüzden bunu söylüyorum %100'e çektim ben) ve yüksek ayarlarda oyun gayet iyi görünüyor bence. Yansımalar, ışıklandırmalar gayet yeterli geldi bana. Obje dokularına da özellikle çalışmışlar o belli, diğer hiçbir oyunda ufak objeler bu kadar iyi görünmüyor emin olun. Genellikle ufak objelere pek özen gösterilmez çünkü, Starfield'da tüm objelerin toplanabilir olduğundan sanırım özen göstermişler onlara da.
İnternette oyunu Low ayarlara alıp bilmem kaç sene önceki oyunlarla kıyaslayıp oyunu gömmeye çalışanlar var bunlara aldanmayın lütfen, düşük ayarlarda RDR2 bile çamur gibi görünüyor arkadaşlar adı üstünde düşük ayar bu. Yüksek ayarlarda oyun mükemmel mi görünüyor peki? Hayır tabii hala eksiklikleri var, ancak insanların dediği o "2010 grafikleri abi bunlar" eleştirisi asla geçerli değil.