Starlink Kullanıcı Sayısı 10 Bini Geçti

Ciddi ciddi almayı düşünüyorum bunu. Tekne için uygun değil muhtemelen. İncelediğim videolarda, uydu kilitlenme olayı bayağı problemli hala.

Ancak şahane bir inovasyon.
Bu kadar fazla cismin uzaya gönderilmesi mevsimlere veya küresel ısınmaya etki eder mi?
Hayır ancak çok ciddi bir uzay çöplüğümüz olur. Bu da muhtemelen bir kaç 10 yıl içinde problem olacak.

Merak ettiğim bir konu var. Kullanıcı sayısından daha az Starlink olacak doğal olarak. Haliyle bir uyduya bir sürü kişi bağlanacak. Peki bu bir sorun teşkil etmeyecek mi? Tanımadığımız kişileri ev internetimize almak gibi bir şey. Aslında mantık olarak mobil veri de şu an istasyonlardan dağıtılıyor ve sorun çıkmıyor. Yine de açıklarsanız sevinirim.

Uzay çöp uzay mekiği olur o zaman.

Uydu kapasiteleri öyle 3-5 kişi ile dolmaz + Tek bir uyduya bağlanmıyorsun / GPS gibi farklı sayılarda uydu ile bağlantı kurabiliyorsun + Adamların kapasitesi dolduğunda yeni uydular gönderirler, Emperyal düzen Arz/Talep. Etrafımızda mantar gibi türeyen GSM antenleri gibi düşün.

Ben de farklı bir sistem mi işliyor acaba diye düşündüm. Öğrenmiş oldum Sağ olun.

Hayır ancak çok ciddi bir uzay çöplüğümüz olur. Bu da muhtemelen bir kaç 10 yıl içinde problem olacak.

Uzaydaki uydu çöplerini yok etmeye yönelik projeler üzerinde de çalışılıyor diye biliyorum, yakın zamanda sorun olmaktan çıkacaktır bu da.
Çöp uyduları atmosfere sokup yanarak yok olmasını sağlayacaklardı galiba tam hatırlamıyorum.

Bu sorunu çözeceklerini düşünüyorum çünkü hedef kullanım alanlarından birisi de gemiler. Belki şimdilik o anteni taşıyabilecek kapasitede bir gimbal ile sorun çözülebilir.

Bizim gibi evde oturan, evine ADSL/VDSL/Fiber gibi hatlar gelen/gelme kapasitesi olan/gelme ihtimali olan kullanıcılar için uygun değil. Pahalı, gecikme süreleri hala fazla ve kullanıcı sayısı artınca neler olacağını kimse bilmiyor.

Ancak yenilikçi bir proje. Ve ben, insanlar için değil, otonom sistemler için çığır açıcı olduğunu düşünüyorum.

GPS ile Starlink aynı değil. Kapsiteleri ya da mantıkları da aynı değil. Bant genişliği de aynı değil... Değil de değil...

Çok etkili projeler yok. Çok değil, yakında şu manzaraya doğru gideceğiz:

Bir de şu var. Asıl sorun uydu değil onu taşıyan roketin geride bıraktıkları. Bir de bu parçalar birbirleriyle çarpıştıktan sonra, oluşan kuvvet sonucu aşırı derecede fazla hızlara çıkabiliyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…