Start11 vs StartAllBack

Sizce hangisi?

• Oy verenlerin toplamı
    8
Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Windows 11'in başlat menüsü yerine kullanılabilecek Start11, StartAllBack gibi yazılımlar mevcut.

Peki sizce Start11 mı yoksa StartAllBack mi?

Ben şu anda Start11 kullanıyorum. StartAllBack'in fiyatı sanırım en son baktığımda 5 dolar mı neydi. Start11 ise 6 dolar. Ancak Start11 ek olarak Steam'de satılıyor ve 11.5 TL. Start11 genel olarak güzel olsa da Battlefield 1 ve Battlefield V'te klavye ve mouse tarafında sorun çıkarıyor. Bu nedenle Battlefield 1'e girmeden önce Start11 hizmetini otomatikten manuele alıp durduruyorum ve sonra oturumu kapatıp açıyorum. O zaman BF1'de klavye ve mouse sorunsuz çalışıyor. Diğer oynadığım oyunlarda (Star Wars Battlefront II, Minecraft, CS 1.6 gibi) böyle bir sorun yaşamadım. Ancak BF1 oynuyorsanız Start11 yazılımında böyle bir sorun var.

StartAllBack'i bilmiyorum, birkaç Sosyal üyesinde gördüm ama hiç araştırmadım. O yüzden yorum yapamayacağım.

Sizce hangisi?

Start11 yazılımını görmüştüm, Windows 11'in başlat menüsünü çok benzetmişler bayağı iyi olmuş yani.

Start11 yazılımını görmüştüm, Windows 11'in başlat menüsünü çok benzetmişler bayağı iyi olmuş yani.
Farklı özelleştirme seçenekleri de var hocam. Mesela Windows 10 başlat menüsü, Windows 7 başlat menüsü ve Windows 11 başlat menüsü gibi seçenekleri var. Ek olarak görev çubuğunu TranslucentTB ile RGB 0-0-1 renk kodu vererek tam siyah yapınca Windows 11'in başlat menüsünün rengi gri kalıyor ve uyumsuz oluyor. Start11 başlat menüsüne ise istediğiniz renk kodunu tam olarak atayabiliyorsunuz. Windows 10 1903 ve sonrasında ve Windows 11'de yer alan görev çubuğunda olduğu gibi 0-0-0 verince gri olmuyor. Yani gerçekten gayet iyi seçenekler sunuyor.

Programın seçenek menüsü ise şu şekilde:
start11 ayarları.png

Burada gerek başlat menüsü görünüşü, gerek görev çubuğu ayarları, gerek diğer ayarlar kontrol edilebiliyor. Ayrıca Start11'in kendi arama sistemi var:
start11 arama özelliği.png

Bu sistem Windows 11'in arama sisteminden tamamen bağımsız çalışıyor. Bu sayede çok daha entegre bir arama özelliği kullanılabiliyor. StartAllBack'de durum nedir bilmiyorum.

Genel olarak bu BF1 klavye fare sorunu dışında program gayet iyi.

Bu arada Start11 programının kendi sitesi fiyatı hakkında bir güncelleme yapacağım, programın fiyatına az önce baktım. Fiyatı 7.07 dolar, 6 dolar değil. Eski bir videoda 6 dolar olduğu için öyle demiştim. Fakat şu anda 7.07 dolar. Bunu da belirtmek istedim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı