Ben de açıkçası yenilenmiş halini oynamak istiyorum. Önceden GoW serisini pek sevmezdim bana göre en zayıf Sony oyunu gibi gelirdi ama şu anda 2018 GoW'u oynuyorum baştan oynadım en zor ayarlarda sağı solu keşfedince bu oyunun ne kadar iyi bir keşif hissi olduğunu fark ettim. Eski oyunlara da bir merak uyandırmadı değil. Remastered mevzusu gelene kadar Ragnarok'u bitirmeyi sonra da eski oyunlara girmei düşünüyorum. Eski oyunlardaki boss savaşları bayağı güzel çünkü bir deneyim etmek lazım. GoW egypt mevzusu daha heyecan verici tabii.
Remake çıkmaz. O kadar oyunu dediğiniz gibi remake yapamazlar. Remastered yaparlar belki 3 5 bir şeyi değiştirirler böyle Dead Space remake kafasında bir şey olur. Orijinal içeriğe çok benzer ama hafif farklı yani.
Ben de açıkçası yenilenmiş halini oynamak istiyorum. Önceden GoW serisini pek sevmezdim bana göre en zayıf Sony oyunu gibi gelirdi ama şu anda 2018 GoW'u oynuyorum baştan oynadım en zor ayarlarda sağı solu keşfedince bu oyunun ne kadar iyi bir keşif hissi olduğunu fark ettim. Eski oyunlara da bir merak uyandırmadı değil. Remastered mevzusu gelene kadar Ragnarok'u bitirmeyi sonra da eski oyunlara girmei düşünüyorum. Eski oyunlardaki boss savaşları bayağı güzel çünkü bir deneyim etmek lazım. GoW egypt mevzusu daha heyecan verici tabii.
Remake çıkmaz. O kadar oyunu dediğiniz gibi remake yapamazlar. Remastered yaparlar belki 3 5 bir şeyi değiştirirler böyle Dead Space remake kafasında bir şey olur. Orijinal içeriğe çok benzer ama hafif farklı yani.
Eski oyunlarda öyle keşif hissi falan yok hocam. GoW 1 o ucuzca tasarlanmış ve tamamen süreyi uzatmak için koyulmuş tuzakları yüzünden keşif konusunda seni bayıyor(Ki zaten keşif namına toplanabilir sandıklarından başka bir şey yok), GoW 3 ise fazla düz haritalardan oluşuyor. Haritası dolu dolu olan ve keşfe en uygun olan oyun GoW 2.Ben de açıkçası yenilenmiş halini oynamak istiyorum. Önceden Gow serisini pek sevmezdim bana göre en zayıf Sony oyunu gibi gelirdi ama şuanda 2018 Gow'u oynuyorum baştan oynadım en zor ayarlarda sağı solu keşfedince bu oyunun ne kadar iyi bir keşif hissi olduğunu fark ettim. Eski oyunlara da bir merak uyandırmadı değil. Remastered mevzusu gelene kadar Ragnarok'u bitirmeyi sonra da eski oyunlara girmei düşünüyorum. Eski oyunlardaki boss savaşları baya güzel çünkü bir deneyim etmek lazım. Gow Egypt mevzusu daha heyecan verici tabii.
Oynanış:
Boss savaslari ise çok az ve çok tek düzeler. Bosslari kesmek ile standart düşman kesmek aynı. Bosslarin tabiiki de özel skinleri ve saldırıları var lakin dediğim gibi kesmek için özel bir şey gerektirmiyorlar. Bu yüzden yüksek zorlukta oynamazsaniz bosslarla kapisirken çok özel bir şey hissetmezsiniz. Yine de serinin ilk oyunu için az da olsa boss olması ve her birinin farklı olması iyi bir şey. Tek kötü yan bu oyunda bosslar size(1 boss hariç) özel ödül vermiyor. O yüzden yeni boss gelse de oynanış cesitlense diyemiyorsunuz.
Eski oyunlarda öyle keşif hissi falan yok hocam. GoW 1 o ucuzca tasarlanmış ve tamamen süreyi uzatmak için koyulmuş tuzakları yüzünden keşif konusunda seni bayıyor(ki zaten keşif namına toplanabilir sandıklarından başka bir şey yok), GoW 3 ise fazla düz haritalardan oluşuyor. Haritası dolu dolu olan ve keşfe en uygun olan oyun GoW 2.
Epik boss konusuna gelirsek, GoW 1'e yaptığım incelemeden alıntılayım:
Hatta okumak isterseniz diye direkt 3 oyunun incelemesini bırakayım buraya:
Sürprizbozan: İnceleme: God of War (2005)
Giriş: Açıkçası GoW 3'ten bu oyuna dönmek hem oynamak açısından hem de inceleme açısından bir hataymis. Çünkü ilk GoW oyunu benim hatırladığımdan bile daha ham ve eski kalmış. Sonraki GoW oyunlarında standartlasmis mekanikler ya yok ya da sonradan açılıyor. Neyse yine de bir şekilde bu inceleme...www.technopat.net God of War 2 (2007)
Giriş: Bu oyun hatırladığımdan bile daha iyi. Ve açık konuşmak gerekirse GoW 3'ün gözümdeki değerini düşürdü. Yine de ilk oyunla da bazı anlamlarda çok benziyor hatta hikâye tarafı bir tık geri adım atılmış şekilde verilmiş. Neyse hadi gelin bir konuşalım. Hikâye: God of War Ghost of Sparta'da...www.technopat.net İnceleme: God of War 3 (PS3, 2010)
Giriş: PS3 aldıktan sonra platinlediğim 3. oyun God of War 3 oldu. Aslında PS3'e çıkan 6 oyundan 5'ini emülatör ile 2020'de oynamış. Aynı yıl PS4 aldıktan sonra bu oyunun Remastered versiyonunu da oynamış ve en sonunda 2018'de çıkan oyuna girmiştim lakin o zamanlar forum kullanmadığım için hiç...www.technopat.net
Gow 3'teki Boss fightlar baya iyiydi diye hatırlıyorum. PS3 diski hala duruyor bende ama tabii oynayacak PS3 kalmadı. Remastered olarak en çok oynamak istediğim Gow oyunu o. İlk oyun zaten kamera açısı olarak da bir garipti diye hatırlıyorum eski zaten çok normal. 2.oyun konusunda hiçbir fikrim yok. Zaten keşif hissi en iyi Gow 2018 ve Ragnarok'ta bence. Ragnarok'u daha deneyim etmedim ama Plus'tan oynayacağım yakın zamanda. 2018 Gow için konuşmak gerekirse keşif hissi harika bence. Sandık toplamak gibi basit birşeyi bile süsleye püsleye baya eğlenceli yapmışlar. Bana kalırsa Elden Ring gibi sözde keşif koyan oyunlardan daha başarılı. Şahsi görüşüm tabii.Eski oyunlarda öyle keşif hissi falan yok hocam. GoW 1 o ucuzca tasarlanmış ve tamamen süreyi uzatmak için koyulmuş tuzakları yüzünden keşif konusunda seni bayıyor(Ki zaten keşif namına toplanabilir sandıklarından başka bir şey yok), GoW 3 ise fazla düz haritalardan oluşuyor. Haritası dolu dolu olan ve keşfe en uygun olan oyun GoW 2.
Epik boss konusuna gelirsek, GoW 1'e yaptığım incelemeden alıntılayım:
Hatta okumak isterseniz diye direkt 3 oyunun incelemesini bırakayım buraya:
Sürprizbozan: İnceleme: God of War (2005)
Giriş: Açıkçası GoW 3'ten bu oyuna dönmek hem oynamak açısından hem de inceleme açısından bir hataymis. Çünkü ilk GoW oyunu benim hatırladığımdan bile daha ham ve eski kalmış. Sonraki GoW oyunlarında standartlasmis mekanikler ya yok ya da sonradan açılıyor. Neyse yine de bir şekilde bu inceleme...www.technopat.net God of War 2 (2007)
Giriş: Bu oyun hatırladığımdan bile daha iyi. Ve açık konuşmak gerekirse GoW 3'ün gözümdeki değerini düşürdü. Yine de ilk oyunla da bazı anlamlarda çok benziyor hatta hikâye tarafı bir tık geri adım atılmış şekilde verilmiş. Neyse hadi gelin bir konuşalım. Hikâye: God of War Ghost of Sparta'da...www.technopat.net İnceleme: God of War 3 (PS3, 2010)
Giriş: PS3 aldıktan sonra platinlediğim 3. oyun God of War 3 oldu. Aslında PS3'e çıkan 6 oyundan 5'ini emülatör ile 2020'de oynamış. Aynı yıl PS4 aldıktan sonra bu oyunun Remastered versiyonunu da oynamış ve en sonunda 2018'de çıkan oyuna girmiştim lakin o zamanlar forum kullanmadığım için hiç...www.technopat.net
Remastered olursa belki görürüz ama Remake olursa asla göremeyiz öyle bir Kratos'u. Eski GoW'lar güncel Sony'nin kabullenemeyeceği yapıda. O her Sony oyununda olan, toplam 30 görevlik oyunda 2 tane bulunan sinematik aksiyon, baba-kız ya da abi-kardeş ilişkisi, aman şu azınlıktan laf yemeyelim takıntısı yoktu eski oyunlarda. Kadın mı var hemen cinsel ilişki ile red orb alayım, önümde kaçmaya çalışan bir insan var mı, alıp onu kaçtığı şeye fırlatayım gibi saf vahşi olmanı istiyordu o oyunlar. Ki ilk GoW oyunu çıktığı dönemde bile oyunun Avrupa versiyonu sansürlüydü. Sansürsüz olması için ABD versiyonu şarttı.Kratosun eski öfkeli ve her şeyi parçalayan haline dönmek muazzam olacak. Remastered olacağını düşünüyorum remake ile uğraşmazlar.
Kratosun eski öfkeli ve her şeyi parçalayan haline dönmek muazzam olacak. Remastered olacağını düşünüyorum remake ile uğraşmazlar.