1. resimdeki SSD takma aparatı, doğrudan anakartın bağlı olduğu metale vidalanıyor. Aparatın 1. resimde görünen vida yerini, ve bunun değdiği yerin (2. resim) boyasını boyasını biraz kaldırdım.
Daha sonra pembe kabloyu kablo fişine sabitledim. Beyaz kabloyu ise pembe kabloya sardım.
İki kabloyu da boyası sökülmüş yere vidaladım. Yalnız vidayı orijinal boyalı vidası yerine boyasız vida ile değiştirdim.
- Pembe kabloyu, LED kablosunu soktuğum yerden dışarı çıkardım. Ve diğer kablolar ile birleştirip kablo gizleme bölmesinden prize götürerek prizdeki topraklamaya bağladım. Bu sayede kasada herhangi bir statik elektrik olsa bile doğrudan topraklamaya gidecek ve parçalara zarar vermeyecek.
Yalnız bu yöntem tamamen sorunumu çözmedi. Konu başında belirttiğim gibi, oturduğum yerden kalkarken, harici aygıt takarken, hatta klavyeye bile dokununca ekranda çizgilenmeler oluyor/PC kapanıyordu. Bunu yapmam sayesinde ekrandaki çizgilenme VS. gitti. Ayrıca PC artık çok nadir kapanmaya başladı. Birkaç saniyeliğine monitör gidiyor, sonra geri geliyordu.
Bir seferinde kulaklığı başımdan çıkarırken cızırtı oldu ve kalktığım sırada ekran gitti. Harici bileşenlere zarar vermesinden korktuğum için başka bir yöntem arayışına girdim.
Bu yüzden beyaz kabloyu üstteki resimlerde belirttiğim gibi ekledim:
- Beyaz kabloyu kasanın içinde bıraktım. Sadece açık olan ucunu biraz dışarıda bıraktım. Ara sıra bu kabloya dokunuyorum ve üzerimdeki statik elektriği alıyor. Harici aygıtların hepsini arka portlara taktığım için kabloyu oraya koydum. Harici aygıtı takarken bu kabloya temas ediyorum.
Bu sayede kalan sorunlar da çözülmüş oldu.