Statik IP almak mantıklı mı?

Daha fazla  
Turkcell Superonline 1Gbps paketini kullanıyorum. CGNAT havuzunda olduğum için indirme hızım çok düşük. Speedtest'te 940 Mbps'yi görmeme rağmen Steam'de indirme hızı 80 üzerine çıkmıyor yani 100 falan almam gerek bu hızlarda. CGNAT'tan çıkmak için statik IP almak gerekiyormuş. Sizce almak mantıklı mı sorunumu çözer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Statik IP steam sunucularına bağlanma yolunu değiştirme ihtimali var yani yaşadığınız sorun düzelebilir ama burada tüm suçu direk internete şimdilik veremeyiz.

İşlemciniz ve diskinizin'de o hızları kaldırması önemli.

CGN'in bağlantı hızı ile doğrudan alakası yok. Arada bağlantı hızını etkileyen çok fazla faktör var. Sonuçta iki bilgisayar arası dosya transferi, Steam'in sunucusundan dosya gelene kadar bir sürü faktör etkili oluyor. Ve daha yüksek hızlarda bağlantı kararlılığı nispeten düşer. Eğer tek yaşamıyorsanız indirme sırasında başka cihazlarda indirme yapan, video oynatan, oyun oynayan var mı diye kontrol edebilirsiniz.

Steamde indirme yaparken işlemci %100 kullanılıyor. Onunla alakası olabilir mi? Anakart H610M-G işlemci i5 12400f 16GB Ram var. Galiba işlemci yermediği için göremiyorum vadettiği hızları. Overclock mantıklı mı ya da işlemcinin yükünü nasıl azaltabilirim?

Olabilir. Yani overclock pek etki eder mi emin değilim. Arka plandaki uygulamaları kapatabilirsin.

İşlemciniz çok rahat kaldırır gibi görünüyor. İndirme sırasında bütün kullanımın hepsini Steam mi yapıyor? Yani o 100'ün hepsi Steam'in mi yoska başka uygulamalar da zorluyor mu? Bende bazı durumlarda Windows Search Indexer sorun yaratıyor.

Steam yüzde 85-90 ını falan kullanıyor. Şuan bir kaç ayar çektim indirme sırasında cpu yüzde 70 kullanmasına rağmen hız değişmedi ve speedtest değerleri hala aynı.

Komple alt yapıyla alakalı ISS'den giren akış sorunsalı sen o cihaza kablolu bağlantı yapsanda kablosuz olarakta ağ erişsen sonuç değişmiyor. Statik ip bence olmamalı ama bildiğim kadarıyla statikte internet akışı daha hızlı gerçekleşiyormuş modemle ile cihazlar arasında düzgün iletişim mi ne oluyormuş bilemiyorum doğru mu yalan mıdır sonra beni linçlemeyin.

Modem yetmiyor ya da bilgisayar işlemcisi darboğaz yapıyor anlayamadım. Statik IP CGNAT'tan çıkmak için lazımmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…