Statik IP hakkında

mehmet m

Megapat
Daha fazla  
Selamlar, arkadaşlar TürkNet'in 75Mbps'e kadar VDSL paketini kullanmaktayım. Korona virüsü öncesinde sadece oyun içinde Türk sunucularında yüksek ping değerleri almaya başladım ve Avrupa sunuclarında da 10-20 kadar artış oldu. Şu an virüs sebebeyile yoğunluk var ve akşam saatleri hızım sürekli düşük ve Speedtest ping değerim 50-60MS arası çıkmakta(oyun içi Türk sunucuları ortalama 85MS). Gece saatlerinde 20-25MS aralığına düşüyor. Sizce Statik IP satın alsam bu sorunum ortadan kalkar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok karmaşık bir mevzusu var bu işin arkasında, benimde çok sınırlı sayıda bilgim var daha bilgili birisi varsa daha net yardımcı olabilir. Yanlış bilmiyorsam bir noktada eğer ki IPV4'ler sınıra ulaştıysa bir havuz üzerinden IP dağılımı yapılıyor. Buda bir kapıdan pek çok kişinin girip çıkması mantığına geliyor böyle bir durumda Statik Ip almak yardımcı olabiliyor diye biliyorum. Fakat bir diğer husus bende şahsen uzun yıllardır Türknet kullanıcısıyım son dönemlerde hizmetlerinde bir sıkıntı var ve yeni işe aldıkları personeller kaba tabir kullanmak istemiyorumda 2+2'nin = 4 olduğunu bilmeyen insanlar ile muhattab oluyorum daha ticket atarken tek internet kullandığımı wifi'nin kapalı olduğunu belirterek jitter sorunu yaşadığımı dile getirerek sorunun sağlayıcı taraflı olduğunu kendi kendine ortaya çıktığını belirtmeme rağmen wifi kapatın dns kaldırın gibi saçma salak şeyler söylüyorlar, twitter destek ve donanımhaber içerisinde ki bir beyefendi var bot gibi konuşmayan cevap verebilen yardımcı olan ona danışmak zorunda kalabiliyorum. Ticket numarasını verdiğimizde konuşmayı o devralabiliyor.

Test yaptığında jitter değerin kaç çıkıyor?

jitter problemi nedir ? @Miabeyefendi
@nesat internetim düzgünse 2 gösteriyo hocam. sorulu olduğunda sanırım 20 diye hatırlıyorum.

Jitter problemi nedir? @Miabeyefendi
@nesat internetim düzgünse 2 gösteriyor hocam. Sorulu olduğunda sanırım 20 diye hatırlıyorum.

Pinginin düşük olmasının sebebi jitter değerinin yüksek olması. Özetle, jitter senin internetindeki dalgalanmaları gösteren değer. Sıfır jitter veri akışının hatasız (dalgalanmasız) şekilde işlediğini gösterir.
Soruna gelecek olursak sabit IP alarak sorununu çözebilende var çözemeyende var biraz şans işi. Fark eder mi? Şöyle fark eder, havuzdan kurtulacağın için bağlantın genelde stabil olur (bağlantın zayıfsa zayıf, güçlüyse güçlü olur). Benim önerim öncelikle jitter değerin yüksek olduğunda modemini kapatıp AC ve tekrar test et. Bu işlemi birkaç kez yapki farklı adreslerle test etmiş ol. Böylelikle sorun IP adresindemi yoksa modem veya sağlayıcın olduğuna dair fikir edinmiş olur, ona göre karar verirsin.

@nesat hocam pingim 58ms, jitter 117ms , download 1.2mbps upload'ta sıkıntı yok 4mbps'a yakın sizce ne yapmalıyım şuan en yoğun olduğu saatler internetin hemen hemen.geceleri bir sıkıntı olmuyor 2-3 gibi
bazen 58 bazen ise 200 küsürlere çıkan jitter değerim var statik ip çözüm olabilir mi sizce?
bazen 240 bazen 50 bazen 2ms jitter değerleri alıyorum dalgalanmalar mevcut çözüm öneriniz var mı acaba? müşteri hizmetleri ne söylesem anlayabilirler problemi mi ? cgn havuzundan çıkartılmasını söyledim ve modumun fast path olarak değiştirilmesini talep ettim eğer yapılırsa problemim çözülür mü? ya da statik ip satın alsam?

Son düzenleme:
Biraz bekle istersen hayat normale döndüğünde tekrar bakarsın. Beklemek istemiyorsanda Kablonet alt yapın varsa geçiş yapmanı tavsiye ederim.

abi 3 arkadaş türkneti ve kullanıyoruz ve hepimiz aynı ilçe semtteyiz 2 miz aynı santrale bağlıyız ve akşam 6-7'den sonra hızlarımız düşüp pinglerimiz uçuyor.diğer arkadaşımız farklı bi santrale bağlı onun değerleri normal çok nadir internetinde bozulma yaşıyor sorunun kaynağının yoğunluk ve santral farklılığı olabilir mi diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…