Herkese merhaba. Statik IP hakkındaki yorumları keşfederken denk geldiğim bu başlık altında maalesef ki ilk cevap mesajını gönderen "181272" kullanıcı adındaki Hectopat yerel ağ adına konuşmuş ve bunu anlayıp belirten de olmamış. Yerel ağda alacağınız ping zaten muhtemelen 2 ms'i bile bulmaz, yani konu kesinlikle internet. Öncelikle Statik IP, değişmeyen/sabit IP anlamına gelir ve Statik IP bir hizmet olup internet servis sağlayıcıları (Ör: Türk Telekom) tarafından ücret karşılığında verilir. Bilgim kadarıyla bu hizmeti en çok internet üzerinden çalışıp çalıştığı şirketin sistemine giriş yapanın kendisi olduğunu kanıtlamak zorunda olan insanlar tarafından talep edilir. Başlıktaki soruya gelirsek, bu konuda net bilgim yok. Fakat var olan bilgilerime dayanarak söyleyebilirim ki Statik IP, rezerv bir adres olacağı için pingin biraz azalmasını beklemek mümkündür. Pingi azaltmıyorsa bile eminim kopmalar konusunda kesinlikle ayrıcalık sağlayacak, bu aksi durumları minimize edecektir. Ayrıca hat kopmalarından ötürü Statik IP'ye geçiş yaptığı için yaşadığı sorunları azalan birini de tanıyorum. Şahsen DDoS saldırılarına uğrama gibi sorunlarla karşılaşmaya müsait biri olmasaydım bu hizmetten kesinlikle yararlanırdım. Evet... Maalesef ki Statik IP'nin dezavantajları da vardır.