Statik IP ping düşürür mü?

Hayır. Düşürmez. Statik IP adresinin tek farkı yerel ağda bilgisayarınızın aldığı IP adresini DHCP sunucusu (genelde modem) değil cihazın kendisinin belirlemesini sağlar.

Statik IP ping düşürür ve stabil kalmanazı sağlar dalgalanma yaşamazsanız, tabii ki ping değeri servera olan uzazklık la alakalı bir durumdur gerekli UDP portlarını açmanız durumunda server a kestirmeden gidersiniz yani yolu kısaltmış olursunuz bu da pingin düşmesine ve Online oyunlarda en azından Türk kullanıcılar arasında sizi avantajlı yapar... ( Servis sağlıyıcıları tarafından atanan ip ler dinamik ip dir ve udp portları kapalıdır bu nedenle statik ip avantajlıdır)

Son düzenleme:
Şöyle ki mantıken etkilememesi gerekiyor çünkü değişen tek şey modemi/routerı istediğin kadar yeniden başlat statik IP ile hep aynı adrese sahip olursun dinamik IP ile ise IP adresi değişir.

Şimdi iki örnek vereyim:

1- İzmir bölgesinde superonline kullanan ben CGNAT'a dahil olduğum için ve İzmir bölgesinde CGNAT cihazları tahminimce çok dandik konfigüre edildiği için FTTH altyapı ile 50km mesafede 20ms gibi saçma bir ping değerine sahibim. Eğer statik IP alırsam ISS'im beni CGNAT cihazlarına uğramadan direkt olarak internete çıkışımı veriyor bu sebeple de pingim önemli ölçüde düşüyor.

2- İstanbul'da Turknet kullanan başka bir arkadaşım da CGNAT'a dahil ama Speedtest.net ile test yaptığında İstanbul'daki sunuculara 3-5ms ping alıyor. Çünkü Turknet İstanbul'da CGNAT cihazlarını düzgün konfigüre etmiş.

Şöyle ki mantıken etkilememesi gerekiyor çünkü değişen tek şey modemi/routerı istediğin kadar yeniden başlat statik IP ile hep aynı adrese sahip olursun dinamik IP ile ise IP adresi değişir.

Şimdi iki örnek vereyim:

1- İzmir bölgesinde superonline kullanan ben CGNAT'a dahil olduğum için ve İzmir bölgesinde CGNAT cihazları tahminimce çok dandik konfigüre edildiği için FTTH altyapı ile 50km mesafede 20ms gibi saçma bir ping değerine sahibim. Eğer statik IP alırsam ISS'im beni CGNAT cihazlarına uğramadan direkt olarak internete çıkışımı veriyor bu sebeple de pingim önemli ölçüde düşüyor.

2- İstanbul'da Turknet kullanan başka bir arkadaşım da CGNAT'a dahil ama Speedtest.net ile test yaptığında İstanbul'daki sunuculara 3-5ms ping alıyor. Çünkü Turknet İstanbul'da CGNAT cihazlarını düzgün konfigüre etmiş.
Speedtest ile yapılan testler o anda yakınında bulunan bir servar a bağlanmasıdır arkadaşın büyük ihtimalle ondan dolayı düşük ping alabilir, speedtest ten uzak bir sunucuyu seçtiğinde pingi artacaktır. Özellikle statik ip de udp portu açarsanız servarla aranızda akış kontrolü ve tekrar iletim işlemlerini yapmayarak veri iletim süresini en aza indirirsiniz buda büyük bir fayda sağlar..

Speedtest ile yapılan testler o anda yakınında bulunan bir servar a bağlanmasıdır arkadaşın büyük ihtimalle ondan dolayı düşük ping alabilir, Speedtest'ten uzak bir sunucuyu seçtiğinde pingi artacaktır. Özellikle statik IP de UDP portu açarsanız servarla aranızda akış kontrolü ve tekrar iletim işlemlerini yapmayarak veri iletim süresini en aza indirirsiniz bu da büyük bir fayda sağlar.

Merhaba. Alakasız olacak mesajla ama, TeknoVPN Ücretsiz VPN | Sınırsız, Hızlı VPN Yazılımı alternatif daha iyi bir VPN hizmeti biliyor musunuz?

Herkese merhaba. Statik IP hakkındaki yorumları keşfederken denk geldiğim bu başlık altında maalesef ki ilk cevap mesajını gönderen "181272" kullanıcı adındaki Hectopat yerel ağ adına konuşmuş ve bunu anlayıp belirten de olmamış. Yerel ağda alacağınız ping zaten muhtemelen 2 ms'i bile bulmaz, yani konu kesinlikle internet. Öncelikle Statik IP, değişmeyen/sabit IP anlamına gelir ve Statik IP bir hizmet olup internet servis sağlayıcıları (Ör: Türk Telekom) tarafından ücret karşılığında verilir. Bilgim kadarıyla bu hizmeti en çok internet üzerinden çalışıp çalıştığı şirketin sistemine giriş yapanın kendisi olduğunu kanıtlamak zorunda olan insanlar tarafından talep edilir. Başlıktaki soruya gelirsek, bu konuda net bilgim yok. Fakat var olan bilgilerime dayanarak söyleyebilirim ki Statik IP, rezerv bir adres olacağı için pingin biraz azalmasını beklemek mümkündür. Pingi azaltmıyorsa bile eminim kopmalar konusunda kesinlikle ayrıcalık sağlayacak, bu aksi durumları minimize edecektir. Ayrıca hat kopmalarından ötürü Statik IP'ye geçiş yaptığı için yaşadığı sorunları azalan birini de tanıyorum. Şahsen DDoS saldırılarına uğrama gibi sorunlarla karşılaşmaya müsait biri olmasaydım bu hizmetten kesinlikle yararlanırdım. Evet... Maalesef ki Statik IP'nin dezavantajları da vardır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı