Statik IP'ye uzaktan bağlanma

Makaleler
30
Merhaba arkadaşlar. Türk Telekom'a ait fiber modem kullanmaktayım. Aldığım statik IP'ye dışarıdan VPN ile bağlanabilir miyim? Bunu nasıl yapabilirim?

Hayır konu açmadım, bağlantı kuruyor ancak görüntü aktarımı sağlamıyor malesef. HDMI değil Display Port bir monitörüm var bununla alakalı olabilir mi bilmiyorum, monitör ile ekran kartı karşılıklı haberleşiyor çünkü. İnternette arttığımda bir çok kişinin bu sorun ile karşılaştığını ancak çözemediğini gördüm. Son çare uzak masaüstü geldi.

HDMI değil Display Port bir monitörüm var bununla alakalı olabilir mi bilmiyorum
Sanmıyorum, ben de DisplayPort kullanıyorum.

Bende de 2. monitörümü kapatınca Windows, bunu algılayıp masaüstünü küçültüyor ancak ana monitörümü kapatınca böyle bir şey yapmıyor. Monitörden ve güç tasarrufu ıvır zıvırlarından kaynaklı bir durum olabilir diye düşünüyorum.

Merhaba,

Bir soru da ben sormak istiyorum, bilginiz varsa ve yanıtlarsanız çok sevinirim.
Modemime Statik IP tanımlı durumda. Dışarıdan bu statik ip ye vpn yapıp statik ip yi üzerine alarak bir yere erişebilmek için illa bir server+vpn programına gerek var mıdır? yoksa modem üzerinden vs yukarıda ilettiğiniz gibi bu işlemler yapılabilir mi?

Çok teşekkürler.

Merhaba,

Ben konuyu açtığım döneme göre bilgimi geliştirdim bu konuda, sorunumu da l2tp VPN ile çözdüm. Ofise bir adet mikrotik router aldım, üstelik buna tek seferlik level paketi almak gerekiyor. Ben level 4 paketi aldım. Ardından ana modem olarak bunu kullanmaya başladım ve arayüzü üzerinden kullanıcı adı şifre oluşturarak uzaktan ofisime bağlanabilir ve statik IP alabilir duruma geldim. Eğer sizin ihtiyacınız olan bu ise dediğim yöntemi uygulayabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…