Steam 100 Mbps internet ile 2.5 MB/s ile indiriyor

Hocam, tekrardan merhaba.

Konun üstünden 2.5 ay geçmiş neredeyse ve son 1-1.5 aydır 7-7.5 MB/s alıyorum Steam üzerinden. Bence bu tamamiyle Steam sunucularından kaynaklı ve Steam'in sunucularını kısıtladığı anlamına geliyor.

Geçenlerde çok araştırdım ve Steam'in yayınlamış olduğu sitede Ülkelere/Bölgelere göre ort. ISS'lerden alacağı internet (Mbps) değerlerini gördüm. (isterseniz bakabilirsiniz siteye) TurkNet ise 68 veya 66 Mbps idi tam hatırlamıyorum ama bence ona göre bir kısıtlama mevcut, yani buna göre:

Görev Yöneticisi'nden de baktığım üzere 66-68 Mbps Max alıyorum en düşük 65 ve altı zaten ve onun karşılığıda 7-7.5 MB/s o yüzden burada Steam'in kısıtladığını rahatlıkla anlamış oldum çünkü sitedeki verilerle uyuşuyordu ama yine de anlamış değilim. Bazılarının interneti tam olarak alabiliyor da ben ve birçok kişide böyle bir problem var bir tek orası kafamı kurcalamıyor değil yani. Ha bir de ilk PC mi formatladığım zamanlarda ilk hafta 13.5 MB/s alıyordum birkaç güne Steam'in kısıtlama radarına mı düştük acaba.

Benim düşüncelerim bunlar bu şekilde olabilme olasılığıda yüksek.

Daha önce de dediğim gibi birinci ihtimal Steam kaynaklıdır diye bende mesela bu aralar Epic Games indirme sunucularında problem yaşıyorum diğer sunucularda problem gözlemlemedim.

Ortalama hız dediğimiz olay sadece ISS aboneleri'nin genel hızını gösteriyor. Yani TürkNet ortalaması 66 Mbps diye siz 66 Mbps indirmek zorunda değilsiniz. 100 Mbps hız normalde Steam sunucuları için devede kulaktır. Siz 100 alıyorsanız 100 ile indirebilirsiniz. Steam'in her operatöre yönelik kısıtlamalar yapmakla uğraşacağını düşünmüyorum. Yüksek ihtimal Steam tarafında bir sorun var.

Ben 100Mbps Türknet'le 12-13 indirme alıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…