Steam Bağımsız Yapımcı Oyunları Güvenilirliği

Yer
Bilecik
Steam'de bildiğiniz üzere çok fazla bağımsız yapımcı oyunları var. Rozet tamamladıkça genellikle bu tür 2 TL, 4 TL bağımsız yapımcı oyunları için indirimler geliyor. Ben de çok ucuza geliyor diye eğer beğendiğim olursa veya ZUP gibi başarım veren oyunlar varsa hesapta dursun diye alıyorum. Oynayacağımdan değil ya işte aklıma bir soru takıldı. Bu tür oyunlarda virüs vs. gibi şeylerin olma ihtimali var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Steam'den virüs kapıldığını bu zamana kadar hiç görmedim. Bilgisayar belki bir dosyayı virüs olarak görebilir (bu da hiç başıma gelmedi) ancak direk virüs kapmak çok düşük bir ihtimal

Steamda ki tüm oyunlar kendi veri merkezinden yüklendiğinden dolayı, Satın aldığınız oyun Steam mağazasından kalksa bile hem kütüphanenizde bulunur. Hemde oyun sağlayıcısının sunduğu en temiz dosyalar ile size sunulur. Steam bu açıdan güvenilirdir.
Mesela Steam Greenlight'an çıkan bir oyun rahat 1 yada 2 ay içerisinde geliyordu. Bunun nedeni hem fiyatlandırma hem Steam ile uyumlu temiz dosyaların oluşturulmasından kaynaklıydı.

Bu düşünceye kapılmanızdakı neden nedir? Oyunların düşük bütçeli, ucuz ve daha basit olmasımı?
Rus yapımı bazı oyunları gördükten sonra bu düşünceye kapıldım. Pek fazla incelemelerinin, satın alanının olmaması ve ucuz olmaları da belki etkendir ama bir şeyin içinde rus gördümmü içimde her zaman bir şüphe oluyor eğer güvenilirliği kanıtlanmış değilse.

Rus yapımı bazı oyunları gördükten sonra bu düşünceye kapıldım. Pek fazla incelemelerinin, satın alanının olmaması ve ucuz olmaları da belki etkendir ama bir şeyin içinde rus gördümmü içimde her zaman bir şüphe oluyor eğer güvenilirliği kanıtlanmış değilse.
Oynayacağınız oyunu boşuna almamanızı tavsiye ederim. Bu tarz indirim kuponları genelde saçma sapan oyunlarda oluyor

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı