Steam Deck, Linux'u nasıl etkiler?

Sadece oyun degil. Photoshop, MS Office ve muhendislik uygulamalarinin cogu Linux destekli degil.
Wine ile kurabiliyorsun en azından alternatifleri var. Photoshop'un alternatifi Gimp, MS Office'in alternatifi ise Libre. Ancak oyunların yedekleri yani alternatifleri yok.

Satış rekorları kırması anlam ifade etmiyor. Ouya da iyi bir çıkış yaptı, ancak ne kadar berbat bir şekilde sona erdiğini söylememe gerek bile yok.
Ouya ile 2TFLOP bir APU barındıran Deck'i karşılaştırmak mantıksız diye düşünüyorum. Hiç bir işe yaramasa bile piyasada daha güçlü bir handheld cihaz yok.

Wine ile kurabiliyorsun en azından alternatifleri var. Photoshop'un alternatifi GIMP, ms Office'in alternatifi ise libre. Ancak oyunların yedekleri yani alternatifleri yok.

GIMP kesinlikle Photoshop'a alternatif olamaz. Yıllardır bunu söyleyip duruyorlar ama yok öyle bir şey.
Ayrıca bir cihazın amacı oyun oynatmak, ofis programları çalışmıştırmak veya profesyonel iş verimliliği uygulamaları çalıştırmak değil.

Wine ile kurabiliyorsun

Cogu ozellikleri calismiyor acilsa bile.

Photoshop'un alternatifi Gimp

MS Office'in alternatifi ise Libre.

Her ne kadar Libre kullanmak istesem de, cogu PDF'leri adam akilli goruntuleyemiyor. Sayfa kaymis oluyor.

Her ne kadar Libre kullanmak istesem de, çoğu PDF'leri adam akilli goruntuleyemiyor. Sayfa kaymis oluyor.
PDF için Microsoft Edge öneririm. Tarayıcı olmasına rağmen yazım aracı var ve kullanışlı. Ofis programı olarak SoftMaker FreeOffice var. MS Office'e çok benziyor. Onu da öneririm.

Kime göre? Photoshop ile yaptığım herhangi bir işi GIMP ile de yapabiliyorum. GIMP kullanmayı bilmeden yorum yapmak iyiymiş.

Kullandım ve kağnı hızında çalışan, kötü arayüze sahip bir program. Asıl kimin kullanıp kullanmadığını bilmeden yorum yapmak iyiymiş.

Kullandım ve kağnı hızında çalışan, kötü arayüze sahip bir program. Asıl kimin kullanıp kullanmadığını bilmeden yorum yapmak iyiymiş.
Arayüze alışkın olmaman onu kötü yapmaz ki zaten Photoshop'a benzetebiliyorsun arayüzü istersen. Hızında bir sıkıntı görmedim ayrıca Photoshop'un işleyemediği çözünürlükteki dosyaları işleyebiliyor.

Wine ile kurabiliyorsun en azından alternatifleri var. Photoshop'un alternatifi Gimp, MS Office'in alternatifi ise Libre. Ancak oyunların yedekleri yani alternatifleri yok.
Alternatifleri daha kötü zaten neden kullanayım? Photoshop gibi gelişmiş bir program yerine photoshoptan daha kötü bir programi neden alternatif olarak kullanayım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…