Olay da o ya zaten, Steam Deck popüler olursa insanlar Linux ile neler yapılabileceğini anlamış olacak. Linuxa geçme ihtimali olan insanları geri iten en popüler konulardan birisi oyun desteği, oyun oynanamaz diyenlere Steam Deck'i örnek vereceğiz eğer işler istediğimiz gibi giderse. Onun haricinde Steam Deck'i desktop olarak kullanmak da mümkün, birçok insan default olarak gelen KDE arayüzünü deneyimlemiş olacak. Eğer Linux yeterince kişiyi kendi yanına çekerse Adobe gibi firmalar elini taşın altına koyup Linux desteği verecektir diye düşünüyorum.Çoğu Windows kullanıcısı hala Linux'u terminalden ibaret sandığı için Windows egemenliği sürecek gibi. Microsoft, WSL gibi birçok Linux entegre özelliği üzerinde çalışıyor. İnsanları Linux'a geçirmemek için Windows içine entegre etmeye çalışıyor. Çapraz çalışma tarzı. Canonical, Ubuntu'ya büyük bir yenilik getirirse dengeler değişebilir. Global olarak en ticari ve en yaygın Ubuntu şu an. Apple Store tarzı bir Bug'sız Linux App Market yapmalılar. Arch'ın Pamac GUI tarzı.
Şu an en adam akıllı sadece Steam var. Diğer platformlar pek bakmıyor Linux'a. Riot Games mesela Linux desteği verse yer yerinden oynar.
Şu zamana kadar gördüğüm yorumlarınız arasında katılmadığım tek yorum sanırım, Inkscape'e lafım yok fakat GIMP Photoshopun yanından bile geçemez. Arayüzü farklı değil, rezalet. Bulabildiğim tüm temalara, özelleştirmelere baktım ve ne yaparsam yapayım yüzüne bakabileceğim bir uygulama gibi bile durmuyor. Bahsettiğimiz programı bir son kullancıya çıkartırsan yine kabul edilebilir fakat burada bahsettiğimiz bir grafik tasarım programı. Bu programı profesyonel kullanan insanlar her gün tasarım tarzları öğreniyor, internet siteleri tasarlıyor ve belli bir eşik değer oluşuyor bu insanlarda. Hayatında adam akıllı bir tane logo yapmış bir insanın GIMP'in arayüzünün rezaletliğine katlanabileceğini sanmıyorum. Linuxu birçok konuda sonuna kadar savunabilirim fakat GIMP ile Photoshop kıyaslanamasına asla katlanamıyorum... 96'da çıkmış Photoshop 4.0 kullanılabilirlik açısından abartılabilecek miktarda daha önde.Kime göre? Photoshop ile yaptığım herhangi bir işi GIMP ile de yapabiliyorum. GIMP kullanmayı bilmeden yorum yapmak iyiymiş.
İşin profesyonel kısmını bilemem fakat GIMP veya Krita benim işimi görüyor. Çoğu normal kullanıcının da işini göreceğini düşünüyorum.Şu zamana kadar gördüğüm yorumlarınız arasında katılmadığım tek yorum sanırım, Inkscape'e lafım yok fakat GIMP Photoshopun yanından bile geçemez. Arayüzü farklı değil, rezalet. Bulabildiğim tüm temalara, özelleştirmelere baktım ve ne yaparsam yapayım yüzüne bakabileceğim bir uygulama gibi bile durmuyor. Bahsettiğimiz programı bir son kullancıya çıkartırsan yine kabul edilebilir fakat burada bahsettiğimiz bir grafik tasarım programı. Bu programı profesyonel kullanan insanlar her gün tasarım tarzları öğreniyor, internet siteleri tasarlıyor ve belli bir eşik değer oluşuyor bu insanlarda. Hayatında adam akıllı bir tane logo yapmış bir insanın GIMP'in arayüzünün rezaletliğine katlanabileceğini sanmıyorum. Linuxu birçok konuda sonuna kadar savunabilirim fakat GIMP ile Photoshop kıyaslanamasına asla katlanamıyorum... 96'da çıkmış Photoshop 4.0 kullanılabilirlik açısından abartılabilecek miktarda daha önde.
Kesinlikle katılıyorum. Linux'un doğru düzgün bir Mağaza'ya ihtiyacı var. Google Play Store var ama o da GNU/Linux için değil yalnızca Android için. Güzel bir Mağaza çıksın artık. Doğruyu söylemek gerekirse Windows Store bile Gnome Software'den iyi.Küresel olarak en ticari ve en yaygın Ubuntu şu an. Apple Store tarzı bir Bug'sız Linux App Market yapmalılar. Arch'ın Pamac GUI tarzı.
Şu an en adam akıllı sadece Steam var. Diğer platformlar pek bakmıyor Linux'a. Riot Games mesela Linux desteği verse yer yerinden oynar.
Sonuçta varsayılan olarak Linux ile geliyor. Son kullanıcılar Windows kurmaz.Steam Deck'e Windows da kurulabiliyor. Forumlarda gördüğüm üzere Windows kurmayı düşünen kitle az değil. Sadece Linux ile sınırlı değil Steam Deck.
Proton değil de doğru dan Linux için destek verilse yani oyunun tam Linux sürümü çıkar ise çok daha iyi olur.Anticheat olayını firmalar ile görüşmesi çok iyi olacak Linux adına. Çoğu singleplayer oyun Linux üzerinde çalışıyor ama multiplayer oyunlar hile koruması yüzünden çalışmıyordu. Proton sitesinde MP oyunlar ortalamayı düşürüyor, bununla birlikte %90 üzerine çıkacaktır değerler.