Steam Deck OLED vs ASUS ROG Ally Z1 Extreme

Direkt yurt dışından almayı düşünüyorum. Legion Go hakkında daha detaylı bir görüş belirtme şansınız var mı? Pil ve oyun performansı, arayüzü, kullanımı vs.
Pil ömrü çok önemli ise Ally X alın, iki kat daha fazla dayanıyor GO'ya göre, Claw 8'in de bataryası fena değil, Ally X'in bir tık altında.

Ekran büyüklüğü önemli ise GO alın 8.8 inç ekran çok fakettiriyor, 7 inçlik bir model alsam benim için sıkıntı olacakmış, GO'yu kullanınca anladım. GO'yu sadece oyun konsolu olarak değil, ikinci bilgisayar ve bazen de tablet olarak kullanıyorum, çok yönlü kullanım amacınız varsa şu anda açık ara en iyisi Legion Go.

GO'nun diğer bir büyük avantajı da ekranının 1600p çözünürlüğü ve bu sayede "integer scaling" ile 800p'de zerre bulanıklık olmadan kullanıma imkan vermesi, 800p desteklemeyen güncel oyuna daha denk gelmedim.

Performans olarak Ally 24'lük RAM nedeniyle nadiren hafif öne geçse de genelde benzer seviyedeler aynı işlemci nedeniyle.

Yazılım olarak Asus genelde önde ve daha hızlı güncelleme sunuyor. Lenovo daha yavaş olsa da pek çok sorunu çözdü, bu hafta yeni bir güncelleme geldi ve en çok şikayet edilen sağ Legion menüsünün tepkisizliği düzeltildi. Benim şu an için arayüz ve genel sistem uyumluluğu ile ilgili bir şikayetim kalmadı.

GO'nun hoparlörleri Ally X'den daha kalitesiz ve yukarı bakıyor, kulaklıkla kullanınca sıkıntı yok tabi, ancak genelde kulaklık takmadan oyun oynacaksanız can sıkabilir.

Hangi cihazı alırsanız alın Lossless Scaling isimli uygulamayı da bir deneyin mutlaka, bence AMD'nin Frame Generation (kare yaratma) aracından daha becerikli, oyunlarda büyük fayda sağlıyor, ancak çoklu oyunculu veya çok hızlı tepki vermeyi gerektiren oyunlarda can sıkabilir.

Yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Alacağım zaman kesinlikle göz önünde bulunduracağım. Özellikle Legion GO için daha fazla bir araştırma yapmam gerektiğini fark ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…