Neden Windows kurmak istiyorsunuz? O cihazın kendi işletim sistemi Windows'tan daha performanslı çalışıyor. Windows istiyorsanız başka markaların konsollarına yönelin derim.
Onun dışında soruya gelirsek:
Tabii ki işe yarar.performans artışı fazla olmasa da yine de olur.
Fiyat uygunluğundan dolayı Steam Deck istiyorum ve Steam dışı oyunları oynamak için Windows kurmak istiyorum.
Anladım.
Linux'ta da isterseniz Steam dışı oyunları oynayabilirsiniz internetten araştırabilirsiniz.
Onun dışında yani evet Windows yüklemek kesinlikle bir seçenek ama Steam Deck'in asıl gücü kendi işletim sisteminde çıkıyor.
Kendi işletim sistemiyle Windows arasında ne kadar performans farkı olur bilginiz var mı?
Aslında pek bir fark yok ama oyundan oyuna değişir. Ama sanırım çoğu zaman 2 3 FPS oynuyor ve Windows'ta daha düşük oluyor.
(Bir de bu video eski ve daha yeni bir kaynak bulamadım o yüzden değerler değişmiş olabilir.)
Birçok açıdan iş görebilir ama teori yani, hiç denemedim SteamDeck'te.Steam Deck almayı düşünüyorum. Windows kurup debloat yapmam işime yarar mı, performans artışı vesaire olur mu?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.