Steam diski az kullanıyor

SouuL

Hectopat
Daha fazla  
Steam'den bir şey indirdiğim zaman disk kullanımı çok dalgalı ve düşük olayın internet hızı veya indirme limitiyle alakası yok. Saçma olan şey ise oyun SSD'ye kurulu olmasına rağmen indirme sırasında kullanım 0 ve oyun SSD'ye kurulu olmasına rağmen görev yöneticisinde HDD diskim kullanılıyor gözüküyor.

1750966257795.png

1750966327154.png

1750966492953.png

Steam ayarlarından indirme klasörünü SSD'ye taşıyın ve önbelleği temizleyin. Ek olarak antivirüs, Windows Defender, disk birleştirici veya optimize edici yazılımlar da indirme sırasında diski meşgul edebiliyor. Arka planda bunların çalışmadığından eminiz, değil mi?

1750967403885.png

Disk kullanımı bu şekilde ancak bu olay sadece PUBG indirirken oluyor sanırım bir tür bug var Steam kütüphane klasörlerinde zaten normalde varsayılan indirme diskim C diski.
Ve ayrıca HDD'ye de indirsem bu hızlar çok az değil mi 1TB WD blue olması gerekiyor harddiskimin.

Steam ayarlarından indirme klasörünü SSD'ye taşıyın ve önbelleği temizleyin. Ek olarak antivirüs, Windows Defender, disk birleştirici veya optimize edici yazılımlar da indirme sırasında diski meşgul edebiliyor. Arka planda bunların çalışmadığından eminiz, değil mi?

Evet bunların hepsini denedim, indirme bölgesini de değiştirdim DNS de değiştirdim Steam beta sürümüne de geçtim ancak durum aynı bu uzun süredir olan bir şey en son Steam'i komple silip tekrar kurmuştum sıfırdan PUBG indirdiğimde gayet hızlı bir şekilde indi ancak gelen ilk Update'de 800 MB için 2 saat diyor.

PUBG güncellemelerinde Steam’in disk kullanımı ve indirme hızının aşırı düşmesi uzun süredir bilinen bir bug olabilir, ben de çok vâkıf değilim açıkçası.

Temel çözümleri (Steam’i temiz kurmak, antivirüs kapatmak, önbelleği temizlemek, farklı indirme klasörü seçmek) denediyseniz dediğiniz gibi, sorunun Steam veya PUBG kaynaklı yazılım hatasıdır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı