Steam dolandırıcılığına dikkat edin

vovox1907

Kilopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar,, bu konuyu az önce az kalsın dolandırılacağım için açtım. Neyse ki tongaya düşmedim ve sizin de düşmemeniz için başıma gelen olayı anlatayım dedim.
Bir 10-20 dakika önce Çinli bir hesaptan mesaj geldi Çince bir şeyler yazmısştı bir de link vermişti. Yazıyı çevirince çok mutlu oldum çünkü al dostum 50 dolar sana hediye yazmıştı. Bayağı mutlu oldum hemen linke tıkladım Steam açıldı falan ama ben Steam'e zaten girdiğimi hatırlıyordum yani hesabımın açık olması gerekiyordu sonra yeni bir sekme açıp oradan Steam'e girdim ve evet hesabım açıktı ama adamın gönderdiği linkte hesabım açık değildi, Allah Allah acaba hediye okuma sayfası diye mi hesabım açık gözükmüyor dedim ama bayağı da bir kıllandım. Steam sayfası birebir Steam gibi gözüküyor her şeyiyle birebir Steam basbayağı ama bir tuhalık vardı linkteki adrese iyice bakınca gördüm ki alçak herif '''steamcommunitcy'''' diye link atmış. ''communıtcy'' bu sahte bir uzantı, orijinali ise ''steamcommunity.com''. özellikle link uzun olduğu için ilk başta belli olmuyor ve bayağı tehlikeli bir şey. Az kalsın kendi ellerimle çifte korumalı Steam hesabımı başkasının avuçlarının içerisine bırakıyordum... Çok dikkatli olun arkadaşlar. Çok emeğim var kendi Steam hesabımda az para dökmedim bir anlık dikkatsizliğiniz yüzünden her şey boşa gitmesin.

Bunu herkes biliyor ama dikkatli olmak gerek tabii.

Kural 1: Babanın oğlundan bile link gelse tıklamayacaksın.

Bu sadece Steam'de değil, her yerde geçerli.

Yanlış hatırlamıyorsam sene 2004 yıllarıydı. MSN'in Windows Live olmadan önce ki zamanlarında .html uzantılı fake hotmail - msn gibi sayfalara giriş yapmaya zorlayarak dosya gönderilirdi. Oraya karşı tarafın e-posta ve şifresini yazmaya zorlamanız sizin yeteğinize kalmıştı. Şimdi az da olsa işleri ilerletmişler. Çok basit taktikler ama bu tür sayfalara hesaplarınızla giriş yapmayın.

Daha sağlam bir hırsıza denk gelirseniz giriş yapmanıza gerek kalmayabilir. Zaten bilgilerinizi çalmış olabilir.

Çok üzüldüm hocam birazdan bende size bir link göndereceğim isme takılmayın tüm bilgilerinizi girin ondan sonra 3 iş günü içinde size 50 dolar atarım (!).

Çok üzüldüm hocam birazdan bende size bir link göndereceğim isme takılmayın tüm bilgilerinizi girin ondan sonra 3 iş günü içinde size 50 dolar atarım (!).

Hocam herkes tıklamama laf etmişte tıklamayla bir şey olduğu yok asıl olay orada giriş bilgilerini girmek ki onu da girmedim zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…