Steam, Ekim Ayı için Donanım ve Yazılım Anketini Yayınladı

Sparity

Hectopat
Daha fazla  
Steam, her ay düzenli olarak yayınladığı anketini Ekim ayı için yineledi. Sektörün tercihlerini büyük oranda yansıtan anketin bu ay oluşan rakamlarına göre, Intel işlemciler ile NVIDIA ekran kartları geçen aya göre yükselişe geçti. NVIDIA ekran kartları %78.8'lik pazar payına ulaşırken AMD işlemciler uzun bir aradan sonra %30'luk pazar payının altına düşmüş oldu. Yazılım tarafında ise Windows 11 kullanımı düşmüş olarak görünmekte. Rakamlar şu şekilde;

İşlemciler

Ekran Kartları ilk 10

İşletim Sistemleri (Windows)

Kaynak:

RTX 2060 o kadar ucuzladı ki bu kadar yükselmesi normal. Sıfır 1650'ye vereceğin paraya 2. el 2060 bulmak çok kolay şu an. Daha geçen 3300TL'ye miningsiz 2060 buldum. Vallaha param olsa yazacaktım adama.

Hemen değerlendirelim. 1 yıl geçmesine rağmen Windows 11 şaşırttı beni. Windows 10 hala tüm güncellemeleri alırken ilgi görmesi genel olarak başarı olarak görülecektir. Windows 7'den Windows 10'a geçişte yıllarca insanlar direndi ama Windows 11'de o kadar da takılan kalmamış gibi görünüyor. Ekran kartında da GTX 1060, GTX 1050 Ti kullanan insanlara ülke olarak teşekkür etmeliyiz. Hala üst seviye kartlara akmamış herkes. Bu da yeni oyunların eski sistemlerde de çatır çatır çalışmasına neden oluyor. Bu ekonomik şartlar için mükemmel haber.

Galiba AMD kullananlar bizim gibi ülkeler sadece. İlk 10 da bir tane bile AMD kart yok.
Bizim gibi teknolojik ürünlere fiyatından dolayı erişemeyen bir ülkede bile NVIDIA fanboyu çok var. Ekstra 10.000TL vereyim kafasında insan çok olduğundan Türkiye'de bile ilk 10'da AMD kart yoktur muhtemelen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…