Çözüldü Steam "failed to load steamui.dll" sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

captainarelin

Hectopat
Daha fazla  
Steam hesabı açıp client indirdim. Güncelleme yapıyordu ama bir sorun çıktı. Bana "failed to load steamui.dll" diye bir hata mesajı verdi. Youtube üzerinden bu konudaki videoları izleyerek çözmeye çalıştım. Ama olmadı. Ne yapmalıyım?

Çözüm
HitBit Uninstallere gerek yok. Sadece Steamı tamamen silip yeniden başlatın. Steamla ilgili her şeyi silmenizin altını çiziyorum. Steam Installer dahil Steam ile ilgili herşeyi silin ve sonra yeniden başlatın. Ondan sonra tekrar yükleyip kurun ve sorun çözülecektir. Bu konu artık bir program indirmeye veya bilgisayar uzmanı olmaya gerek kalmadan kapanabilir.
Hangi videoyu izlediniz bilmiyorum ama, steam klasöründeki steamui.dll dosyasını silip steami yönetici olarak çalıştırdınız mı ? İkinicisi de steami silip tekrar indirip tekrar yüklemek.

Hangi videoyu izlediniz bilmiyorum ama, Steam klasöründeki steamui.dll dosyasını silip Steam'i yönetici olarak çalıştırdınız mı? İkinicisi de Steam'i silip tekrar indirip tekrar yüklemek.

Steam'i silip tekrar indirdim fakat işe yaramadı. Yönetici olarak çalıştırmak ne demek bilmiyorum desemde yalan olmaz. Bilgisayar konusunda bilgisizim. Zaten bir şey biliyor olsaydım bu konuyu hiç oluşturmazdım.

Hangi videoyu izlediniz bilmiyorum ama, Steam klasöründeki steamui.dll dosyasını silip Steam'i yönetici olarak çalıştırdınız mı? İkinicisi de Steam'i silip tekrar indirip tekrar yüklemek.

Sadece bilgisayarı yeniden başlatsam çözülür mü?

Şöyle izah edeyim Steam'in bilgisayarınızda yüklü olan klasörünü bulun içine girin ve kırmızı çerçeve ile belirttiğim dosyayı silip sonra steam simgesine fare sağ tık yapıp yönetici olarak çalıştır diyin. Yeşil çerçeve benim bilgisayarımda steam klasörünün bulunduğu yer. Siz yükleme yaparken değiştirmediyseniz sizdeki de benzer olacaktır.

Dosya Ekleri

• Steam.png
    Steam.png
    90,2 KB · Görüntüleme: 53
O kadarını bende biliyorum ama yönetici olarak çalıştırmak bir risk mi yada herhangi bir sıkıntı yaratır mı bilmiyorum.
Şöyle izah edeyim Steam'in bilgisayarınızda yüklü olan klasörünü bulun içine girin ve kırmızı çerçeve ile belirttiğim dosyayı silip sonra steam simgesine fare sağ tık yapıp yönetici olarak çalıştır diyin. Yeşil çerçeve benim bilgisayarımda steam klasörünün bulunduğu yer. Siz yükleme yaparken değiştirmediyseniz sizdeki de benzer olacaktır.
Bu arada bende SteamUI.dll_ yazıyor sende SteamUI.dll yazıyor arkadaki _ işareti ne @LordCalap (Sanırım benzer derken kastettiğin bu farktı.)

O kadarını bende biliyorum ama yönetici olarak çalıştırmak bir risk mi yada herhangi bir sıkıntı yaratır mı bilmiyorum.

Bu arada bende SteamUI.dll_ yazıyor sende SteamUI.dll yazıyor arkadaki _ işareti ne @LordCalap
SteaumUI.dll_ dosya isminden "_" kısmını silin ve ismi kaydedin. Tekrar açmayı deneyin

Buradaki cözümü uygulayin isterseniz. Asagidaki konuda ise yaradigini belirtmis.

"İlginç bir şekilde Steam'i HiBit Uninstaller ile silip bilgisayarı yeniden başlatıp yeniden yükleyince düzeldi."

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı