Steam Gift'te dolandırıldım!

Kesinlikle hayır. Uzlaşma falan yok. Üç kuruş para için abisi / dayısı yaşındaki adamı dolandırmayı göze alıyorsa bu iş bitmiştir zaten. Steam'den kendisine mesaj attım cevap vermedi, Discord'dan da engellemiş. Yaşı hakkında bilgim yok fakat bir suç işlediği için yaşına başına bakmazlar, olmadı babasıyla vs. ailesinden biriyle gider zaten. Orası devletin bileceği iş. Süreçle ilgili gelişme olursa buraya yazacağım, teşekkür ederim yorumunuz için.

Son düzenleme:
Herkes kendine düşeni yapsa sorun yok böylelerinde ömrü uzun olmaz 10 lira az vereceğim diye Discord üzerinden iş yapmak akıllıca olmuyor. Vallahi merakla bekliyorum ne olacak takipteyim, bol şanslar kolay gelsin.

Haklısınız hocam ancak bu zamana kadar hep güven üzerine bir ilişki kurduk. Çok sayıda alışverişimiz, oyun alımımız oldu ancak ilk kez böyle bir durumda karşılaştık. Onca pirincin içinden illaki birkaç taş çıkacaktır yapacak bir şey yok. Günlük hayatta da vatandaşlık haklarını bilen biri olarak yaşıyorum asılsız çakar takan araç, bozuk bir yol, çöp kutusuz bir cadde vs. gördüğüm anda gerekli mercii ile görüşme sağlayıp durumu bildiriyorum. Bu konunun da müştekisi olarak yakından takipçisi olacağım. Eminim ki bir deli cesareti alıp bu işe kalkışan vatandaşın dili ağır bir şekilde yanacaktır. Adaletin kestiği parmaktan kan akmaz.

12 şubat 2024 Pazartesi:

Evet sevgili dostlar. Söylediğim gibi bugün öğleden sonra tüm kanıtlarımı derleyip adliyeye giderek bana yaşatılan bu dolandırıcılığı en ince ayrıntısına kadar anlattım ve avukat aracılığıyla dilekçemi detaylı bir şekilde yazarak savcılığa suç duyurusunda bulundum. Bugün itibarıyla yasal süreci başlatmış olduk. Bir sonraki süreç Sayın Savcı'nın beni sözlü ifadeye çağırması olacak. Süreç hakkında gelişme oldukça buradan paylaşmaya çalışacağım. Herkese iyi akşamlar.

Beklemedeyiz hocam merak ediyorum açıkçası sonu ne olacak.

Bir gelişme var mı ?

@Stack @pawEn dosya savcılıkta. İlerleyen süreçte büyük ihtimal tebligat ile savcı tarafından sözlü ifadeye çağrılacağım şu an onu bekliyorum. Avukatımın söylediğine göre birkaç ay gibi kısa bir sürede çözülecek bir süreç değil ama yüksek ihtimalle kamu davası olarak görüleceği için ( nitelikli dolandırıcılık ) şikayetimin üzerinden 1 yıl bile geçse suçlu cezasız kalmayacak. Şikayet dilekçemi detaylı ve güçlü bir şekilde hazırladım. Bir gelişme olduğunda buraya yazacağım unutmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…