Steam hediye atamama sorunu

• Konuyu başlatan Ficus
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 1.903

Ficus

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşıma indirimden hediye atmak istiyorum ancak şu hatayı veriyor:
"Türkiye ülkesinden yapılan alışverişler, yalnızca Türkiye üzerinden kütüphaneye eklenebilir. "
Ne yapmalıyım?

Hata gayet açık görünüyor ama ikinizin de konumu Türkiye olduğu halde bu hatayı alıyorsan Steam desteğe yazman gerekiyor.

Steam fiyat konusunda farklı ülkelerde farklı politikalar uyguluyor örnek vermek gerekirse bir oyun 100$ bu oyun dolar kurundan çevirilirse Türkiye'de bu oyun 600 TL olacak muhtemelen bu oyunu alan kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek işte bunun için bu oyun 600 TL fiyatından değil daha ucuz bir fiyattan Türkiye'ye sunuluyor bu durum suistimal edilmesin diye de bölgeler arası hediye gönderilemiyor. Eğer hediye göndermek istediğin kişiyle aynı bölgede bulunmaktaysan ve yine bu sorunu alıyorsan aralıklarla tekrar denemeni ve desteğe yazmanı öneririm.

Ben hediye gönderirken hata değil uyarıydı bu, devam etme seçeneği de oluyordu. Hiçbir şekilde gönderilmiyor mu? Gönderiliyorsa ama uyarı yüzünden çekindiysen gönderebilirsin. Arkadaşın da Türkiye'deyse sıkıntı olmaz.

Hata şeklinde devam edemiyorum. Aynı ülkeyi bırakın evlerimizin arası 100 metre yok yani neden bu hatayı alıyorum?
Hata gayet açık görünüyor ama ikinizin de konumu Türkiye olduğu halde bu hatayı alıyorsan Steam desteğe yazman gerekiyor.

İkimizin de konumu Türkiye.

Arkadaşın dediği gibi bunun uyarı olması lazım. Yani ben bir çok kez arkadaşıma oyun yolladım hepsinde uyarı veriyordu devam et diyip geçiyordum. Bir daha dene olmazsa Steam Destek ile iletişime geç.
Şimdi aklıma geldi. Hesaplarınız sizin hesaplarınız mı yoksa satın aldığınız hesap mı? Satın alınmış bir hesapsa ve o hesap ilk olarak başka bir ülkede açıldıysa bundan dolayı hata veriyor olabilir.

Arkadaşın dediği gibi bunun uyarı olması lazım. Yani ben birçok kez arkadaşıma oyun yolladım hepsinde uyarı veriyordu devam et deyip geçiyordum. Bir daha dene olmazsa Steam destek ile iletişime geç.
Şimdi aklıma geldi. Hesaplarınız sizin hesaplarınız mı yoksa satın aldığınız hesap mı? Satın alınmış bir hesapsa ve o hesap ilk olarak başka bir ülkede açıldıysa bundan dolayı hata veriyor olabilir.

Bizim hesaplarımız. Steam desteğe yazdım umarım uzun sürmez. Uyarı olarak alıyorum da devam ete basınca ödeme işlemi gerçekleşmedi diyor.

Hata şeklinde devam edemiyorum. Aynı ülkeyi bırakın evlerimizin arası 100 metre yok yani neden bu hatayı alıyorum?

İkimizin de konumu Türkiye.

Steam içi konumunuzu yine de kontrol etmenizi öneririm bir şey deneme amaçlı değiştirmiş unutmuş olabilirsiniz, yine olmazsa Steam desteğe ticket atmak en mantıklısı olacaktır, bir işe yarar mı veya mantığı ne bilmiyorum ama VPN varsa kapatmanızı öneririm belki bir işe yarayabilir.
Bizim hesaplarımız. Steam desteğe yazdım umarım uzun sürmez. Uyarı olarak alıyorum da devam ete basınca ödeme işlemi gerçekleşmedi diyor.

Belki hata konum hatası değildir o uyarıyı geçince başka bir sıkıntı dolayısıyla işlemi devam edemiyor olabilir kesin bir şey söylemek zor en iyisi desteğe yazmak ve aralıklarla satın almayı tekrar denemek olacaktır.

Hepinize teşekkür ederim çözümü bulunca söylerim.

Steam içi konumunuzu yine de kontrol etmenizi öneririm bir şey deneme amaçlı değiştirmiş unutmuş olabilirsiniz, yine olmazsa Steam desteğe ticket atmak en mantıklısı olacaktır, bir işe yarar mı veya mantığı ne bilmiyorum ama VPN varsa kapatmanızı öneririm belki bir işe yarayabilir.

Steam içi konumumuz aynı onu da düzeltip denedik. Hatta arkadaşıma değil yan hesabıma bile atamıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı