Steam hesabı hacklenmiş midir?

atalente_tv

Megapat
Yer
ankara
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Herkese selamlar. Başıma talihsiz bir olay geldi. Steam hesabımın şifresi hiç kimsede olmamasına rağmen, ikili doğrulamaya sahip olmasına rağmen tanımadığım arkadaşım olmayan birisinin 10 kuruşluk itemine tüm Steam bakiyemi (230 TL) verip almışım. Telefonuma herhangi bir pazar onayı mesajı da gelmedi. Steam desteğe bunu yazdım. Eğer sana bildirim gelmedi ise hack yemiş olabilirsin tarzı cevap aldım. Bunlara ek sonu kripto ile biten Gmail hesabıma artık erişemiyorum. Bir de Google güvenlik maili geldiğinde otomatik siliniyor, çöp kutusuna da düşmüyor. Tavsiye edebileceğiniz malware programları nelerdir? PC'ye format atsam bile şu anki dosyalarımı yedeklersem nasıl virüssüz yeni bir sistem kurabilirim? Anlamadığım bir nokta var. Ben yıllardır Norton Premium kullanıyorum. Norton PC'm boşta iken daima tarama da yapıyor. Nasıl oluyor ise her şeyi bypass edip bu hale geliyor anlayamadım. Anti-Virüs yazılımı tavsiyelerinize de açığım. Artık Norton kullanmayı düşünmüyorum.

Herkese sağlıklı günler dilerim.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2021-11-15 at 13.41.26.jpeg
    WhatsApp Image 2021-11-15 at 13.41.26.jpeg
    81,5 KB · Görüntüleme: 133
  • WhatsApp Image 2021-11-15 at 12.27.12.jpeg
    WhatsApp Image 2021-11-15 at 12.27.12.jpeg
    86,1 KB · Görüntüleme: 104
1) Hemen USB yardımı ile bilgisayara temiz bir kurulum yap.
2) Tüm sosyal medya ve internet hesaplarına 2FA ekle.
3) Kullanmadığın hesapları sil veya devre dışı bırak.
4) Kaspersky ve Malwarebytes kullan.
5) 3. ve 4. Taraf uygulamalar yükleme, yükleyeceksen kendi sitesinden yükle.

Aklıma gelenler bunlar.

Yaşadığın soruna karşı bir çözümüm yok ama Kaspersky önerebilirim gayet memnunum sadece Free versiyonunu pek sevmiyorum bazı şeyleri taramıyor sizde öyle olur mu bilmem ama satın alırsanız gayet iyi onun dışında ESET'IDE önerebilirim.

Kurdum hocam bu trojan çıktı şimdi düzeldi mi olay Norton hala hiçbir şey görmüyor Malwarebytes 17 tane sorun gördü bir taramada diğerinde 10 adet gördü. Ben şimdi kullandığım Gmail'i şifresini değiştirip kullanabilir miyim nasıl bulaştı anlamıyorum bu kadar şey :(

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2021-11-15 181017.jpg
    Ekran görüntüsü 2021-11-15 181017.jpg
    59,7 KB · Görüntüleme: 74
@atalente_tv aynı durumu yaşadım steam guard filanda aktifti tüm itemleri satıp 220tlde ben dolandırıldım konuyla ilgili ne yaptın noldu banada söyleyebilir misin

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı