Steam indirme hızı problemi

Heutros

Hectopat
Daha fazla  
Turkcell Superonline kullanıyorum ve bu sorun 1 aydır bende mevcut. Origin, League of Legends, Batlle.net gayet sorunsuz indirmelerini ve güncellemelerini gerçekleştiriyor. Youtube, Twitch hatta DNS ile girilen malum sitelerde bile en yüksek çözünürlükte 50mbps internetim ile her şeyi gerçekleştirebiliyorum. Ancak Steam üzerinden en basit oyunu dahi 50kbps hızla indiriyorum ve delirmek üzereyim.

-Steam sildim, yeniden kurdum sorun değişmedi.
-Steam destek ile iletişim kurdum, hiçbir şey değişmedi çözüm önerileri defalarca kere denediğim şeyler.
-Turkcell tarafı ile görüştüm, adamlar görüşmemin akabinde evime gelip modem ve IP değişimi dahi sağladılar ama sonuç değişmedi.

Kendi evim dışında başka evler, kafeler, mekanlarda da güncelleme yapmaya çalışıyorum ancak sonuç hep hüsran.

Güncel oyunları oynamamda hiçbir sıkıntı olmuyor. En ufak bir ping sorunu dahi yaşamıyorum ancak konu download veya update olduğu zaman delirmemek elde değil.

Yok mu bunun bir çözümü...

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, ancak bu başka başka kullandığım internetlerin hepsinin Turkcell Superonline altyapısını kullandığını öğrendim. Zannediyorum ki sorun Turkcell kaynaklı.

Evet, ancak bu başka başka kullandığım internetlerin hepsinin Turkcell Superonline altyapısını kullandığını öğrendim. Zannediyorum ki sorun Turkcell kaynaklı.

Buradaki "İndirme bölgesi" seçeneğini değiştirerek denediniz mi hiç hocam?
//
Ve bant genişliğini sınırla ayarı, Limitsiz olarak mı ayarlı?

Son zamanlarda Superonline kullanıcıların sıkça şikayet ettiği bir konu. Müşteri hizmetlerini arayıp detaylı bilgi alabilirsiniz. Belki düzenleme yapılıyordur.

Adam zaten görüşmüş hocam. Ben hiçbir zaman böyle bir problem ile karşılaşmadım, başka bir internet ile de bu problemi yaşaması bence Turkcell'den değil, attığım kısımda bölge değiştirip denemesi işine yarayabilir, belki de bant genişliğini sınırlamıştır.

Geçici bir çözüm olması adına insanları aydınlatacak bir konu başlığı açtım. Onaylanması halinde yayınlanacaktır. Sorun Turkcell kaynaklı ve muhabir olduğum için Turkcell tarafını tek taraflı olarak aydınlattım. Sorun yaşayan insanları görmeleri adına da bu siteye ve Twitter'a yönlendirdim.

Amerika, Birleşik Krallık, Doğu ve Batı Avrupa ülkeleri hatta Rusya dahi pek çok ülkeyi teker teker denedim ancak bu sorunun geçici çözümü indirme bölgesini geçici olarak Birleşik Arap Emirlikleri olarak ayarlamakta yatıyor. Steam tarafı ile yaptığım görüşmelerde Türkiye ile alakalı hiçbir sorun olmadığını bana yolladıkları linklerden rahatlıkla kontrol ettim. Ayrıca Turkcell dışında diğer İnternet sağlayıcılarını kullanan insanların hiçbiri bu sorunu yaşamıyor.

Turkcell tarafı da bu sorun için yeterince şikayet gelmesi halinde anca üstlerine iletebilecekleri, konu ile alakalı bir şeyler yapabilecekleri tarafıma iletildi ancak ben muhabir olduğumu belirttiğim için sorunun üstlerine iletileceğini belirttiler. Ayrıca üstlerini de konu ile alakalı olarak bilgilendirdim. Umuyorum kayda değer bir gelişmeyi kısa vadede sağlarlar ve kamu oyunu bilgilendirici bir açıklama yaparlar.

Saygılarımla...

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    19,2 KB · Görüntüleme: 140

Geçmiş olsun hocam, umarım en kısa sürede sorunun düzelir. Son bir şey söyleyeceğim. Evde başka bir bilgisayar, laptop ile falan deneyebilirsen kendi internetin ile Steam'den rastgele bir şey indirmeye çalış, belki de yazılımsal bir şey vardır bilgisayarında?

İşim gereği Asus ROG750VS kullanıyorum. Bunun dışında evde kullandığım 930 ekran kartlı, şu an için tam olarak model kodunu bilmediğim bir Asus cihazım var. Onda da benzer şekilde yalnızca Steam kaynaklı bir indirme sorunu olduğunu fark ettiğim için zaten artık sorunun yalnızca Turkcell Superonline tarafında olduğu bilgisini insanlara verebilir oldum.

Ayrıca şunu da belirtmek isterim, ben bu sorunu 1 haftadan uzun süredir yaşıyorum. Turkcell tarafı ile yaptığım ilk görüşmenin akabinde evime gelip modem değişimi yaptılar. Yaptıkları SpeedTest ve diğer İnternet servislerinde herhangi bir indirme problemi olmadığı için eve gelen ekip sorunun onlarla alakalı olmadığını belirterek gitti. En azından modemim değişmiş oldu...

Sizde çevrenizde benzer sorunu yaşayan kullanıcılara bu geçici çözümü sunabilirsiniz. Kamu görevi yapmak adına bu siteyi ve Twitter'da açılan başlıkları referans göstererek Turkcell Superonline ile görüşebilir veya Twitter üzerinden mention atarak onları yönlendirebilirsiniz.

hocam sizi neden etiketleyemiyorum? her neyse sorun hala devam ediyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…