Steam Origin Epic oyunlarını başka bilgisayara taşıma

İşletim sistemi
Windows 10

Mogwaii

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Adana
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese iyi forumlar. Konunun yeri burası mı bilmiyorum fakat başlıkta tam belirtemedim. Şimdi yeni bir bilgisayar alacağım o gelene kadar oyunları hazır etmek istiyorum. Başlıktaki platformlardan indirdiğim oyunları HDD kuracağım. Yeni bilgisayar gelince ise HDD'yi ona takacağım fakat kafamda soru işareti olan şey Steam Epic ve Origin oyunların klasörünü otomatik mi bulacak yoksa ben mi göstereceğim ben göstereceksem nasıl yapacağım? Konu hakkında destek istiyorum.

Arkadaşlar herkese iyi forumlar. Konunun yeri burası mı bilmiyorum fakat başlıkta tam belirtemedim. Şimdi yeni bir bilgisayar alacağım o gelene kadar oyunları hazır etmek istiyorum. Başlıktaki platformlardan indirdiğim oyunları HDD kuracağım. Yeni bilgisayar gelince ise HDD'yi ona takacağım fakat kafamda soru işareti olan şey Steam Epic ve Origin oyunların klasörünü otomatik mi bulacak yoksa ben mi göstereceğim ben göstereceksem nasıl yapacağım? Konu hakkında destek istiyorum.
Tecrübe ettiğim kadarıyla şöyle yapman gerekiyor. Oyunları farklı bir klasörde tut, Steam, Epic Games gibi platformları kur. Ardından oyunları olması gereken klasöre (steamapps) at. Oyunları platformdan yükle tuşuna bas ve oyunların olduğu "diski" seç. Muhtemelen belli bir süre sonra kurulmuş diyecektir.
Farklı bir alternatif olarak (ki bu daha kesin sonuç verir), disk boyutun çok ise, Steam'de oyunu yedekle veya geri yükle seçeneği var. Oyunun disk dosyasını oluşturur, bu sayede sadece kurulum için beklersin, indirme için değil. Epic Games'te bu seçenek var mı bilmiyorum.

Steam kütüphanesinde oyuna sağ tıklayıp "Özellikler" penceresini açın, "Yerel Dosyalar" sekmesinde yükleme klasörünü taşıma seçeneği mevcut.

Origin'de yüklemeyi taşıdıktan sonra, kütüphaneye gidip oyuna sağ tıklayın ve "Locate Game" seçeneğini seçin. Ardından taşıdığınız yeri seçin.

Epic Games'te de oyunun dosyalarını masaüstüne taşıyın, kütüphanede sağ tıklayıp oyunun yüklemesini kaldırın. Yeniden kurmayı başlatın ve konum olarak taşımak istediğiniz yeri seçin, biraz indirdikten sonra Launcher'ı kapatın ve masaüstündeki dosyaları indirme yaptığınız yere yapıştırın. Launcher'ı başlatın ve dosya doğrulamasını kendisi yapacak.

Teşekkür ediyorum ikinize de sunmuş olduğunuz çözümler 10 gün sonra işime yarayacak. Başarılı olamazsam konu güncellemesi yapacağım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı