Steam oyunları Endonezya rupisi üzerinden almak

Daha fazla  
Almak istediğim oyun fiyatlarına bakıyorum TL'ye göre çok ucuz oluyor. Örneğin Oxygen Not Included benim adlığım fiyatta 16TL iken Endonezya rupisi üzerinde 0,01 kuruş. Evet 1 kuruş. Şimdi ben bazı oyunlarda o ülke üzerinden almak için hesap konumumu değiştirsem ban yer miyim? Ya da direkt yeni hesap nasıl açabilirim bilen var mı?
Edit: Şimdi baktım sadece bazı oyunlarda ciddi farklar var. Genel olarak hep bizden daha pahalıya satılıyormuş onlarda. Aynı soruyu bir de Arjantin için soruyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Almak istediğim oyun fiyatlarına bakıyorum TL'ye göre çok ucuz oluyor. Örneğin Oxygen Not Included benim adlığım fiyatta 16TL iken Endonezya rupisi üzerinde 0,01 kuruş. Evet 1 kuruş. Şimdi ben bazı oyunlarda o ülke üzerinden almak için hesap konumumu değiştirsem ban yer miyim? Ya da direkt yeni hesap nasıl açabilirim bilen var mı?
Edit: Şimdi baktım sadece bazı oyunlarda ciddi farklar var. Genel olarak hep bizden daha pahalıya satılıyormuş onlarda. Aynı soruyu bir de Arjantin için soruyorum.
Hocam nasıl olduğunu söyleyin. Bende yapayım.

Almanın yöntemini bulursan buraya yazar mısın biz de yapalım.

Hocam yanlış bilmiyor isem şöyle bir durum var;
Örneğin siz oyunu Arjantin bölgesinden aldınız steam diliniz de o bölgeye ait olur ve daha sonra Türkiye'e geçerseniz o oyunu kullanamazsınız.
Hiç bir fikrim yok tahminimce başka bir hesap açıp onun konumunu Endonezya gösterip sonra kendi hesabınıza hediye edebilirsiniz.
Maalesef olmuyor diye biliyorum hocam. Satın alınan o oyun başka ülke için kullanılamayabiliyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Malesef olmuyor hatta adamın biri Başka ülkedenmiş Amerikaya gidince steamdakı oyunları orda çalışmamış. Steamın önleyici tedbiri bu

Mutlaka VPN ile veya başka bir şekilde yapan vardır ama bu fiyatlar bölgelere özel yapılmasının nedeni o bölgedeki satışları arttırmak. İnsanlar bu olayı suistimal etmeye devam ederse bir gün firmalar artık uğraşmak yerine tek fiyat uygulayabilir. Şu an bile TR fiyatlarını çok sorgulamak gerekiyor. Asıl sorgulanması gereken alım gücü ve diğer bazı şeyler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı