Steam para iadesi etmek yerine tekrar para aldı

Berkay_Bing

Femtopat
Merhaba arkadaşlar. Steam yaz indirimlerinden 2 tane oyun almıştım ve toplam 80TL tutuyordu. Daha sonra oyunlardan birini iade etmek istediğimi bildiren bir talep yolladım ve kabul edildi. Fakat Steam bana bu oyunun para iadesini yapmak yerine, almış olduğum iki oyunun parasını (80TL) benim kartımdan yine çekti. Yani şu an iade paramı alamadığım gibi ikinci kez 80TL ödemiş oldum. Bunu belirten hem İngilizce hem Türkçe bir ticket attım. Neredeyse 24 saat olacak bu olay yaşanalı ve Steam geri dönüş yapmıyor. İşin tuhaf yanı İşCep uygulamasına girdiğimde 80TL harcama yapıldığı veya Steam tarafından çekildiği görünmüyor. Peki sen nereden anladın bu paranın Steam tarafından çekildiğini diye soracak olursanız şöyle söyleyeyim;
İade talebini gerçekleştirmeden önce ne olur ne olmaz diye hesabımda kalan paranın SS'ini almıştım. Akşam bir de baktım ki 80TL uçmuş gitmiş. Steam'den yapmış olduğum 1.ücretlendirmeyle kuruşu kuruşuna aynı. Sizce sorun bankadan mı kaynaklı yoksa Steam ile ilgili bir şey mi var. Ne yapmalıyım? Umarım anlatabilmişimdir derdimi sizlere.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bankanızdan harcama itirazında bulunun. Maximum Mobil üzerinden ya da 08507240724 üzerinden yapabilirsiniz. Steam yanıt vermez ise oradan yanıt gelir. Dikkatli olmanız gereken nokta ise iade işleminin onaylanması. İade olmadıysa ve itiraz onaylanırsa, hesabınız kısıtlanır.

Bildiğim kadarıyla banka ödemelerinde steamgames olarak kaynak gözüküyor siz keylogger yemediğinizden emin misiniz ayrıca ticket attıysanız size gerekli dönüşü yapacaklarını düşünüyorum Steam tarafından böyle bir sorun yaşandıysa çözeceklerdir.

Bu arkadaşta sizle aynı durumdan mağdur olmuş. İsterseniz bakabilirsiniz. Onun da para en son kartına yatmış.
Korkma sıkıntı olmaz. Koskoca Steam sonuçta. Yatırırlar en sonunda. Geç yatırabilir normal yani.

Teşekkürler arkadaşlar cevaplar için. Tam size cevap verecekken Steam üzerinden Türkçe olarak bir mesaj geldi fakat olayın sadece iade kısmıyla ilgili bir şeylerden bahsetmişler.

Benim ise asıl sorunum yukarıdaki arkadaş ile aynı. Yani 80 TL'lik bir kayıp söz konusu ortada. Önce buradaki arkadaş ile iletişime geçmeye çalışayım. Yarın ise bankaya gitmeyi düşünüyorum. Çok tuhaf bir durum gerçekten. Teşekkürler hepinize tekrardan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…