Şöyle bir sistem. Steam; Valve'nin oyun dağıtım şirketidir ve online şekilde tüm oyuncuları bir araya getirmektedir. Steam oyun dağıtım şirketi olarak, bir sürü oyunun yayma ve satma hakkını oyun şirketlerinden alır ve kendi platformunda satar. Kendi platformunda sattığı oyunlarla, bu oyunları alan oyuncuları internet üzerinden oynatarak multiplayer platformu olduğu da gerçek. Payday 2, the left 4 dead gibi oyunları internet üzerinden tanımadığın yabancı,türk insanlarla oynama hizmeti veriyor. Steam'in kendine özel arkadaş listesi var. İstediğin insanı bu listeye ekleyebiliyorsun. O arkadaşınla aynı oyunu steamden oynayabilirsin. Örnek veriyorum biz 4 kişi payday 2 oynarız sürekli olarak. 4 arkadaş gireriz skype ile birlikte payday2 oynarız. Eskiden bu olay hamachi gibi programlarla oluyordu şimdi steam denen program var. Ve bu program sırf kendi arkadaşlarınla değil istersen tüm dünyadaki o oyuna sahip oynayanların açtığı sunuculara da girerek oynayabilirsin. Ayrıca steam'e dışarıdan aldığım cd keyi ekleyebiliyorsun ( steamin desteklediği oyunları sadece milyonlarca oyun destekliyor orası ayrı ama bazı oyunları origin steame hak vermemiş. EA platformun sahibi ve sadece EA oyunları originde vardır başka platformlara vermez.) yılbaşı zamanı ve yazın çok büyük indirimleri oluyor steamin. Onları yakalarsan çok ucuza oyunları ve ek paketlerini alabilirsin. Ben cd key olayını bilmiyorum güvenmiyorum açıkçası sitelere pek. Steamden aldım ve hep indirimdeyken aldım. Muhakkak indirim her oyuna geliyor. Sende bir indir hesap aç ve bak.